Potentiale for ny fælles kommunal administration skal undersøges

Mandag den 2. oktober gav Randers Byråd grønt lys til forvaltningen for at undersøge potentialet i en ny fælles kommunal administration.

02. oktober 2017 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Laksetorvet ligger central beliggenhed med den middelalderlige midtby på den ene side og med den unikke natur i engene omkring Gudenåen på den anden side. Området ved Laksetorvet kan derfor have stor potentiale for fremtidens byudvikling. Samtidig udløber Randers Kommunes lejemål på den gamle kaserne i august 2022. Det har fået forvaltningen til at foreslå at potentialet for eventuelt at samle administration på en fælles adresse skal undersøges nærmere.

Mandag aften gav Byrådet så grønt lys til at forvaltningen kan undersøge potentialet og mulighederne nærmere for at vende tilbage med et oplæg i begyndelsen af 2018.

”Flytter vi administrationen fra Laksetorvet kan det frigive arealet til byudvikling. Laksetorvet ligger meget naturskønt og bynært. Derfor foreslår forvaltningen, at vi undersøger potentialet i at byudvikle arealet og samtidig samler kommunens administration i en fælles bygning. Det kan enten være en ny eller en eksisterende bygning. Jeg vil dog gerne understrege, at der er tale om de første indledende undersøgelser, ” siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF, det Radikale Venstre, og Konservativ Folkeparti stemte alle for at lade forvaltningen undersøge mulighederne. Mens Beboerlisten og Velfærdslisten undlod at stemme.