Masser af natur i efterårsferien

Naturekspeditioner, pandekager over bål, cykelture ved Gudenåen, klappedyr, naturfarver, krible-krabledyr, æblesaft og perler og blyanter af pil – der er masser af spændende aktiviteter i uge 42 på Randers Naturcenter.

04. oktober 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

Efterårsdagene på Randers Naturcenter er særligt for forældre og bedsteforældre med børn og børnebørn, men alle er meget velkomne. Der er aktiviteter mandag til torsdag i uge 42 fra kl. 10.00 til 14.00.

”I efterårsferien kan man låne forskelligt natur-ekspeditionsudstyr og tage på naturtur med sin familie i Gudenåengene. Man kan også låne vores Christianiacykler til en udflugt langs Gudenåen,” fortæller Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

Der er mulighed for at låne kikkerter og tage på sin egen fugletur i området, og man kan også tage på tur i Gudenåparken med Naturløbet og lære mere om dyr, planter og historie. Mange børn morer sig desuden med at fange smådyr i vandhullet med fiskenet og studere dyrene gennem forstørrelsesglas bagefter. Alt udstyr kan lånes på naturcenteret.

”Alle fire dage er naturcenterets eget æblemosteri også sat frem, så man kan medbringe sine egne nedfaldsæbler og emballage til den færdige most,” fortæller Helle-Marie Taastrøm.

Perler, dyr og pandekager

Der er også aktiviteter for de mere kreative sjæle – blandt andet kan man lære at lave perler og blyanter af pil, og man kan indfange naturens farver og måske endda male med dem.

Hvis man er til søde og bløde dyr, kan man tage med på rundvisning ved naturcenterets dyr hver dag kl. 11, hvor man kan komme helt tæt på kaniner, får, geder og høns.

Hver dag i åbningstiden bliver der også tændt op i bålet, og gæster er velkomne til at medbringe noget, der kan grilles. Man kan også tage pandekagedej med eller købe et pandekage-kit på naturcenteret for 50 kr.

Medarbejderne på Randers Naturcenter står desuden klar til at fortælle om, hvad man ellers kan opleve i naturen.

”Vi synes altid det er dejligt at have naturinteresserede gæster, som har lyst til at vide noget om, hvad man kan opleve her i den bynære natur og i naturen andre steder i Randers Kommune,” siger Helle-Marie.

Følg Randers Naturcenter på facebook