Bueskytternes Le Mans

Den nationale og dele af den internationale elite inden for bueskydningen kommer i weekenden den 14.-15. oktober til Randers for at deltage i en sportsevent med 24 timers nonstop bueskydning i verdensklasse.

10. oktober 2017 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Efter stor succes sidste år er Randers klar til at gentage 'Eat, Sleep, Archery'.  Det er bueskytternes Le Mans, som i år bliver afholdt i den nye atletik- og multihal på Langvang Idrætscenter. Her skal 52 hold fra Tyskland, Norge og Danmark gennem et døgn hele tiden sørge for at have en deltager i aktion. I alt deltager omkring 150 bueskytter, der i løbet af de 24 timer udelukkende vil koncentrerer sig om at spise, sove og skyde med bue og pil. Akkurat som ved motorsportens legendariske Le Mans er der tre deltagere på hvert hold.

'Eat, Sleep, Archery' er Danmarks største bueskyttestævne målt på antallet af deltagere, samtidig er det et af de eneste stævner herhjemme, hvor bueskytterne kan dyste som hold.

"Sidste år var der mange publikummer forbi stævnet og interessen for at deltage var så stor, at vi desværre måtte afvise flere bueskytere.  Romalt Hallen, hvor vi afholdte eventen i 2016, var helt fyldt op. Derfor har vi i år flyttet arrangementet til Langvang Atletik- og Multihal med det resultat, at vi på nuværende tidspunkt har fået plads til otte hold mere end i 2016. Og antallet af deltagere kunne være langt større, hvis ikke det er fordi, der i samme weekend er VM i Mexico," siger formanden for Randers Bueskyttelaug, Lars Christian Jensen.

'Eat, Sleep, Archery 2017' afholdes med støtte fra Randers Kommunes eventsekretariat.

"Efter sidste års succes kan vi se, at eventen har et stort udviklingspotentiale. Det er samtidig en unik begivenhed som naturligt passer godt ind i flowet af årlige sportsevents i Randers Kommune," siger eventchef Mette Bertelsen.

Randers Bueskyttelaug og Randers Kommune arbejder på at gøre 'Eat, Sleep, Archery" til en fast årlig tradition, som afholdes den første weekend i skolernes efterårsferie. Årets stævne begynder lørdag den 14. oktober kl. 12, og publikum er velkommen i løbet af de 24 timer, som bueskytterne dyster.

Med opbakning fra både lokale, nationale og udenlandske sponsorer er der en samlet præmiesum på mere end 35.000 kroner.

"Der er med andre ord virkelig noget at dyste om, så det bliver en omgang intens bueskydning," lover Lars Christian Jensen.

Der er gratis adgang for publikum, og hallens cafeteria har åbent under hele stævnet.