Borgerservice åbner i flere landdistrikter

Det bliver nu muligt for flere borgere i landdistrikterne at betjene sig selv og få kontakt med kommunens borgerservice uden at skulle tage turen til Randers centrum. Efter et forsøg med borgerservice i Havndal, bliver ”Borgerservice i dit nærområde” nu også etableret i Øster Velling og Langå.

18. oktober 2017 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

”Borgerservice i dit nærområde” består af en skærm med touch-screen, der med få og lette menupunkter giver adgang til selvbetjening inden for en række områder. Samtidig har skærmen et tastatur, printer og scanner – og ikke mindst er standeren forsynet med web-kamera og mulighed for via skærmen at være i direkte forbindelse med en medarbejder i Borgerservice.

Selvbetjeningsstanderen har i et stykke tid været installeret i Havndal som et forsøg, og de gode erfaringer herfra får nu Randers Kommune til at udvide ordningen til Øster Velling og Langå.

 

Borgerservice bliver nemmere

”Selvbetjeningsstanderen gør det muligt både at se og høre den medarbejder i borgerservice, som man taler med. Målet er, at borgerservice bliver nemmere at komme til uden at man skal til Randers. Samtidig skal det stadig være en nærværende og tryg oplevelse, selvom det er en selvbetjeningsstander. Koblingen mellem selvbetjening og muligheden for videoopkald gør samtalen lettere, også hvis man har brug for en hjælpende hånd og måske ikke føler sig så tryg foran en computerskærm,” siger Brian Slot, chef for Politik, Kommunikation og Digital Service i Randers Kommune.

Gennem opkaldet til Borgerservice kan man undervejs få hjælp til at finde rundt i de digitale selvbetjeningsløsninger på selvbetjeningsstanderen, og bliver det nødvendigt, kan medarbejderen overtage skærmen og på den måde guide brugeren.

Selvbetjeningsstanderen giver bl.a. mulighed for at søge pension, beregne boligstøtte og melde flytning – og få hjælp undervejs.

 

Kom til åbent hus

For at markere åbningen af borgerservice i landdistrikterne, inviterer Randers Kommune alle interesserede til åbent hus. Her er der mulighed for at se selvbetjeningsstanderen og møde en repræsentant fra borgerservice, der kan fortælle om tiltaget, samt vise hvordan udstyret virker. Det vil også være muligt selv at prøve at ringe op via web-kameraet, og der vil naturligvis være garanti for et venligt ansigt i den anden ende.

Der er åbent hus i Havndal den 23. oktober fra klokken 15.00-17.00, i Øster Velling den 26. oktober fra klokken 10.00-12.00 og i Langå den 1. november fra klokken 10.00-12.00.