Science Camp Randers åbner for nye tilmeldinger

Skoleelever fra 4.-7.klasse med nysgerrighed og interesse for naturvidenskab kan nu tilmelde sig årets camp.

Billedtekst: Elever fra 4.-6.klasse lærer blandt andet at bygge raketter på Science Camp Randers.

19. januar 2017 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Randers Ungdomsskole, de lokale folkeskoler, privatskoler og ungdomsuddannelser i Randers har et unikt tilbud til børn og unge i Randers. Som den eneste kommune i Danmark kan Randers tilbyde et sammenhængende undervisningsforløb i naturvidenskab for alle interesserede skoleelever i kommunen. Tilmelding til årets camp for 4.-6. klasserne samt 7. klasse er netop åbnet.  

200 elever fra 4.-6.klasse kan mødes fire gange i løbet af vinteren og foråret, hvor der foruden muligheden for at knytte nye venskaber, er sjove og udfordrende naturvidenskabelige eksperimenter på programmet.  Der skal bygges både faldskærme, raketter, egne computerspil og laves mange andre sjove forsøg.

For 7. klasserne udbydes der en 2-dages camp i maj måned, hvor eleverne kan fordybe sig i forskning, forarbejdning og produktion af fødevarer. Det bliver blandt andet til et besøg på forsøg- og forskningscenter Foulum under Aarhus Universitet, hvor eleverne bliver stillet en række opgaver.

Science Camp Randers er et tilbud for skoleelever i Randers Kommune med særlig interesse og evner inden for naturvidenskabelige fag. Campen blev første gang gennemført i efteråret 2010 under Randers Ungdomsskole med et forløb for 8. klasserne fra både folkeskolen og de private skoler.

”Lige fra begyndelsen har vi kunnet se, at vi har fat i en succes. Flere børn og unge, end vi aner, går rundt med en interesse for de naturvidenskabelige fag, hvis de rette rammer er til stede,” fortæller lærer, Jens Madsen, Randers Realskole, der er en ud af 13 koordinatorer for Science Camp Randers.

Elever, der ønsker at deltage på Science Camp 2017 for 4.-6. klasserne og 7. klasserne, kan tilmelde sig netop nu.

Læs mere på www.sciencecamp.randers.dk – på hjemmesiden er der udover link til tilmeldingen forskelligt video-materiale og adgang til Science Camps blog med mange fotos fra de forskellige hold.