Randers Kommune fejrer 10 års jubilæum

I år er det 10 år siden, at strukturreformen trådte i kraft og dermed også ti år siden, at Randers Kommune som vi kender den i dag blev grundlagt. Onsdag blev det markeret på Det Gamle Rådhus med et arrangement for blandt andre tidligere og nuværende byrådsmedlemmer.

Borgmester Claus Omann Jensen foran tidligere og nuværende byrådsmedlemmer og ansatte i Randers Kommune under arrangementet på Det Gamle Rådhus.

25. januar 2017 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

Randers Kommune som vi kender den i dag blev dannet den 1. januar 2007, da strukturreformen trådte i kraft. Det skete som en sammenlægning mellem Purhus, Nørhald og Randers kommuner, den vestlige del af Sønderhald, størsteparten af Langå Kommune samt Havndalområdet fra Mariager Kommune. 

I år er det dermed 10 år siden, at sammenlægningen fandt sted, og det blev onsdag markeret på Det Gamle Rådhus. Her deltog både nuværende og tidligere byrådsmedlemmer og ansatte. Desuden holdt den politiske kommentator og tidligere minister Hans Engell oplæg.

Se billeder fra arrangementet på rådhuset

10 år med masser af højdepunkter

Mange kommuner blev lagt sammen som led i kommunalreformen. Og siden sammenlægningen har borgere i Randers Kommune med god ret kunne hævde, at de bor i en storkommune. Med et indbyggertal på næsten 98.000 og et areal på 748 kvadratkilometer er kommunen blandt landets største.

Siden sammenlægningen er der sket meget i kommunen, og i filmen, som blev udgivet ved årsskiftet, kan du se nogle få højdepunkter fra de første 10 år.