Randers får et af Danmarks første ByNaturrum

Tirsdag den 17. januar bliver første spadestik til et af Danmarks første ByNaturrum taget. Det får navnet Myretuen og kommer til at ligge på Nordre Fælled i Randers Nordby.

Skitse af, hvordan Myretuen kommer til at se ud.

11. januar 2017 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

Det er mange års visioner, der bliver forløst ved spadestikket til MYRETUEN. Ideen til MYRETUEN stammer blandt andet fra et partnerskabet mellem Randers Produktionshøjskole, Randers Kommune, Bysekretariatet og Naturstyrelsen Kronjylland samt Nordre Fælleds Venneforening og brugere af det gamle militærområde. Det bliver en udvidelse af ”Projekt Natur og friluftsliv på Nordre Fælled” – et projekt som mange lokale beboere og borgere, fra hele Randers, har kastet meget energi ind i.

Et ByNaturrum for alle

MYRETUEN kommer til at rumme mange forskellige friluftsaktiviteter, og får stor betydning for både det lokale område men også for andre borgere i Randers og omegn. ByNaturrummet skal understøtte den igangværende udvikling af naturområdet. Visionen er at skabe ét stort ByNaturrum for hele Randers, med en bred vifte af naturformidling og friluftsliv.

”Det er et modelprojekt for et helt nyt fænomen. Naturelskere i - og omkring Randers får et af landets første ByNaturrum. Det kommer til at ligge i baghaven af nogle af vores største almene boligområder i Randers” siger Louise Hou Kragh, sekretariatsleder i Bysekretariatet.

Få mere at vide om ByNaturrum

Bred støtte til projektet

Der er mange, der har bakket op om projektet. Udover beboere og frivillige, er der modtaget økonomisk støtte til realisering af projektet fra: A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers fond til almene formaal, Lokale og Anlægsfonden, Realdania Fonden, FriluftsRådet og De Lokale Grønne Partnerskaber. Byggeriet bliver etableret af lokale håndværkere, sammen med Randers Produktionshøjskole som vil bistå med hjælp og arbejdskraft fra eleverne hvor det er muligt.

ByNaturrummet er udviklet og tegnet af arkitektfirmaet Elkiær + Ebbeskov og LETH & GORI. MYRETUEN forventes at stå færdigt inden efteråret 2017.