Flere synlige askebægre i Randers

Randers kommune har haft held til at reducere antallet af cigaretskod ved Busterminalen ved hjælp af et par iøjnefaldende cigaretlignende askebægre. De to cigaretaskebægre får nu følgeskab af fire store gule og hvide hængende cylindere, der skal lokke endnu flere rygere til at skodde i de nye askebægre i stedet for at smide cigaretterne på fliserne.

26. januar 2017 - Oprettet af Britt Møller

De nye askebægre er led i Randers Kommunes affaldsprojekt, ” Jeg Gør det- Ren Randers,”   der skal få borgerne til at ramme skraldespanden i stedet for at smide papir, æbleskrog  og cigaretskod på fortovet.  

”I forbindelse med Randers Ugen i 2016 etablerede affaldsprojektet rygerlounges med synlige askebægre forskellige steder i Randers by, blandt andet ved Busterminalen. Askebægrene var en succes, for borgerne brugte dem flittigt. Der var færre skod på fliserne, så nu sætter vi endnu flere askebægre op til cigaretter,” forklarer Rune Asmussen, afdelingschef ved Miljø og Teknikafdelingen i Randers Kommune. 

Buschauffør Michael Jensen er sikker på, at de synlige askebægre vil lokke flere cigaretskod væk fra fliserne

Færre skod i spanden.

Busterminalen i Randers er én af kommunens travleste færdselsårer. Området ved Terminalen bliver derfor fejet hver dag af servicemedarbejder Tom Gaba. Han har med stor tilfredshed noteret sig, at der gennem det sidste halve år har ligget færre cigaretskod på fliserne ved busholdepladserne:  

”Askebægrene er så store og iøjnefaldende, at rygerne ikke kan undgå at lægge mærke til dem. Det får åbenbart flere til at tænke sig om, inden de smider skoddet. Jeg håber derfor, at de nye farverige askebægre vil lokke endnu flere rygere til at ændre adfærd og slukke deres cigaretter i askebægrene, inden de stiger ind i bussen,” siger Tom Gaba.

Buspendler Marie Schmidt er sikker på, at hun vil bruge de synlige askebægre.

Fakta

Formålet med Randers Kommunes affaldsprojekt, ”Jeg gør det- Ren Randers” er at få borgerne
til at smide affaldet i skraldespandene i stedet for på gaden. Projektet laver aktiviteter, kampagner og affaldsløsninger, der skal gøre Randers Kommune til et renere og rarere sted at bo.