Nytårskur: 2017 bliver et spændende år

Stemningen til årets nytårskur for erhvervslivet i Randers boblede. Omkring 300 deltagere fyldte salen på Værket til en nytårskur med hilsner fra både administrerende direktør i Danish Crown, Jais Valeur, en hilsen fra Business Region Aarhus og veloplagt foredrag om ledelse af Nils Willemoes.

2017 kunne ifølge borgmester Claus Omann Jensen se ud til at blive et godt år. Der bygges mange steder. Der er efterspørgsel efter flere boliger og flere flytter til Randers kommune

05. januar 2017 - Oprettet af Karen Balling Radmer

Borgmester Claus Omann Jensen bød velkommen:
"2016 var et spændende år og meget skete. Vi kunne fejre en 40 procent stigning i gazellevirksomheder i Randers og den sæsonkorrigerede ledighed faldt til under landsgennemsnittet. Alle har haft travlt, men erhvervslivet i Randers kommune har gjort det endnu bedre. Det betyder, at vi har virksomheder med vækst, og det kræver kvalificeret arbejdskraft og en god infrastruktur," sagde Claus Omann og fortsatte:

”Derfor knokler vi løs for at opkvalificere ledige, finde løsninger så flere kan træde ud på arbejdsmarkedet ligesom vi i kommunen kæmper sammen med de 11 andre kommuner i Business Region Aarhus for at fastholde, at vi skal udvide motorvej E45. Og her er vi nået et stykke af vejen. Regeringen har sat 500 millioner kroner af til at udvide motorvejen mellem Skanderborg og Aarhus og skrevet ind i finansloven, at man vil fortsætte udvidelsen.”

Danish Crown hilsen

Omkring 300 erhvervsfolk fra Randers kommune deltog i nytårskuren, hvor administrerende direktør i Danish Crown, Jais Valeur fortalte om den internationale virksomheds nye strategi og transformation fra at være et dansk slagteriselskab med stor aktivitet i udlandet til at blive en nordeuropæisk fødevarevirksomhed.
"Det gør vi ved at begejstre, og det gør vi med udgangspunkt i Randers," sagde Jais Valeur.

Danish Crown er en af Danmarks 10 største virksomheder med 26.000 ansatte. Sidste år eksporterede virksomheden samlet for 24 mia. kr. 

Aarhus-borgmester glæder sig til Randersoplevelse

"Vi skal sammen i år være Europæisk kulturhovedstad. En af de ting jeg glæder mig til at opleve er Watermusic, når Randers EgnsTeater sammen med Oh Land, Motionhouse og et kor på godt 300 mennesker skaber en fantastisk oplevelse. En af de oplevelser, hvor man skal huske at være der," sagde borgmester Jacob Bundsgaard fra Aarhus Kommune, da han indledte sit oplæg om Business Region Aarhus på nytårskuren.

"Vi er 12 østjyske kommuner som hænger naturligt sammen. Ved at være sammen har vi kritisk masse, og det er en forudsætning for at kunne agere, være en interessant partner og sætte dagsorden. Hver for sig har vi ikke som kommuner været i stand til at varetage de østjyske fælles interesser. Ved at stå sammen kan vi," sagde Jacob Bundsgaard og henviste til en stor og fælles indsats for en udvidelse af  E45 - en udvidelse som Business Region Aarhus fortsætter med at arbejde for. 

LÆS OGSÅ: Innovation Living får erhvervspris 2017