Børns ønsker og drømme danser kulturhovedstadsåret i gang

Omkring 300 børn omdanner Tronholmparken i Randers til en danse- og fortællelejr i anledningen af Europæisk Kulturhovedstad 2017. Arrangementet er en del af begivenheden ”Ønskelandet”, som åbner kulturhovedstadsåret med sang og musik fra Alberte Winding i hele Region Midtjylland den 20. januar.

”På Ønsketræet er der en hjelm, som får dyr til at forstå, hvad jeg siger.” – Citat fra en af pixibøgerne.

16. januar 2017 - Oprettet af Kenneth Sørensen

For første gang nogensinde vil en Europæisk Kulturhovedstad åbne med et helt særligt arrangement for, med og af børn. Det sker dagen før den officielle åbning af Aarhus 2017. I alt vil 20.000 børn i alderen 5-12 år fra alle 19 kommuner i Region Midtjylland sætte gang i festlighederne og fejre åbningen. Det vil ske med blandt andet sang og dans under temaet ”Ønskelandet” - i samarbejde med Alberte Winding, Jan Rørdam og Dansehallerne.

Lokal åbning med fortællinger og dans
Som noget helt særligt for den lokale børneåbning vil der blive afholdt fernisering på tre pixibøger, som alle 3300 børnehavebørn i Randers Kommune har været med til at lave. Pixibøgerne er et stykke Randers-historie, hvor børn fortæller om deres ønsker og drømme gennem tegninger og fortællinger. De to kunstnere Tanja Nellemann Kruse og Lise Haurum Christensen har samplet børnenes drømmetegninger i de tre smukke bøger. Unge talenter fra Randers EgnsTeaters talenthold vil ved åbningsfesten tryllebinde 150 børnehavebørn ved at formidle fortællingerne videre.

Desuden har 150 børn fra Nørrevangskolen, Kristrup skole og Rismølleskolen i Randers indstuderet en dans til Albertes nummer ”Ønskelandet”, som vil være en del af festen. Det hele finder sted i en stemning af bål, samiske lavvu-telte og rensdyrskind i Tronholmparken i tidsrummet 9.30-12. Derudover vil åbningen af kulturhovedstadsåret blive markeret med bogferniseringer i alle kommunale dagtilbud samme dag.

Kulturhovedstadens børneåbninger i hele Region Midtjylland er arrangeret af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 i samarbejde med de enkelte kommuner og BUM - Netværk for Børne- og Ungekultur i Region Midtjylland. Børneåbningen i Randers er desuden arrangeret i tæt samarbejde med Randers Naturcenter og Randers EgnsTeater med støtte fra Kulturregion Østjysk Vækstbånd.

Kort om Albertes Ønskelandet
Alberte Winding har sammen med musikerne Andreas Fuglebæk og Jan Rørdam fået inspiration til sit nye nummer ”Ønskelandet” af børn fra Region Midtjylland. Sangen tager os med ind i et børneunivers af tanker, håb og drømme. Et ønskeland med familie og venner, hvor der er tid til at være sammen og plads til at være sig selv. Der skal være tid til at dele og fortælle hinanden om drømme og ønsker, med ønsketræer at plukke alt fra, og et hjem af chokolade.