Til kamp mod affald på Gudenåen

Brugere af Gudenåen ser desværre ofte affald ligge og flyde i den smukke natur langs Danmarks eneste flod. Randers Naturcenter og Fluefiskerne i Randers tager nu initiativ til en affaldsindsamlingsdag for alle, der vil hjælpe med at rense floden og forskønne naturoplevelserne ved Gudenåen.

15. september 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

”Jeg har igennem længere tid ærgret mig over, at der mellem sivene og langs bredden af Gudenåen ligger affald. Typisk er der tale om tomme flasker, dåser og plastik – affald der ikke skal ligge i naturen,” siger lystfisker Henrik Leth, der ofte fisker fra sin pontonbåd i Gudenåen og på Randers Fjord.

Som repræsentant for Fluefiskerne i Randers er han medarrangør af affaldsindsamlingsdagen på Randers Naturcenter lørdag d. 24. september.

”Hvis man har en båd, kano, kajak eller lignende og har lyst til at hjælpe, så kan man møde op med sit fartøj på Randers Naturcenter kl. 9, hvor vi starter med at lægge en fælles slagplan,” siger naturcenterleder Helle-Marie Taastrøm.

Hvis man ikke er registreret til sejlads på Gudenåen med motorbåd, skal man bruge et gæstemærke. Det kan man få ved at kontakte naturcenteret på tlf. 86 43 25 37.

Naturens helte skal forkæles

”Vi håber på en god tilslutning til arrangementet, så vi kan få en Gudenå uden affald – og desuden kan vise, at vi som lystfiskere har et hjerte der banker for en ren natur,” understreger Henrik Leth, og naturcenterlederen tilføjer:

”Vi er meget ambitiøse; vi har faktisk bestilt en container med plads til 20 kubikmeter affald,” afslører Helle-Marie Taastrøm.

Arrangementet forløber fra kl. 9.00 til cirka 14.00 og arrangørerne sørger for mad og drikke til deltagerne.

”Vi starter med rundstykker og slutter også af med et måltid – så der bliver sørget for alle de helte, der er med til at rydde op på Gudenåen,” siger Helle-Marie Taastrøm.

Følg Randers Naturcenter på facebook