Skoleelever lavede forsøg med naturvidenskab

Skoleelever fra hele Randers har været til Naturvidenskabsfestival på Tradium, hvor HTX-eleverne underviste eleverne fra grundskolen.

På studieretningen bioteknologi blev der gennem oplæg og hands on eksperimenter sat fokus på hjernen og hjertets betydning for kroppens funktioner og vores evne til at sanse og agere i verden. Her er det Nanna Møller Steenberg og Louise Nyborg Rosenbeck (th), der holder oplæg. Foto: Tradium

30. september 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Temaet for Naturvidenskabsfestival 2016 var hjerte og hjerne, og de fire studieretninger på Tradium HTX havde tolket frit på emnet på hver deres måde.

"Det er nogle fantastisk dejlige elever, vi har. De har virkelig knoklet med det her forud for festivalen," siger lektor Krista Ødum Lindskov, der underviser på den tværfaglige designlinje.

På studieretningen teknologi og design havde eleverne blandt andet lavet en gigantisk hjernefigur på gulvet af 5.000 shotglas med væske i forskellige farver. Væggene i skolens fællesrum var også dekoreret med farverige kompositioner. Eleverne her havde også lavet "Hjerterummet og hjernekassen" - en række kunstinstallationer, der både konkret og abstrakt sætter fokus på hjertet og hjernen.

Tankens kraft

HTX-eleverne med matematik og fysik som studieretningsfag var ansvarlige for årets fysikshow med en række klassiske og overraskende fysikeksperimenter - bl.a. et flammerør, der følger rytmen i musik, syltede agurker, der lyser op, når der sættes højspænding til dem og meget mere. Enkelte eksperimenter omhandlede også årets tema: hjerte og hjerne. Bl.a. kunne de besøgende 8. klasser afprøve et avanceret elektronisk pandebånd, der kan aflæse hjerneaktivitet. Ved hjælp af pandebåndet kunne man forsøge at styre en traktor i et spil ved tankens kraft.

Dansk Naturvidenskabsfestival 2016 på Tradium HTX er støttet af Nordea-Fondens naturvidenskabelige festivalpulje.