Hærværk i fugletårnene

Det var et rigtig træls syn, der mødte naturvejleder Lars Maagaard og driftsleder for Aage V. Jensen Naturfond Jacob Skriver, da de en formiddag inspicerede det fugletårn i Vorup Enge, der ligger tættest på byen. Alle 26 vinduer var slået eller sparket ud og lå rundt omkring i græsset. De tre fugletårne i Vorup Enge er henover sommeren blevet udsat for hærværk i form af rudeknusning og graffiti.

Det var et rigtig træls syn, der mødte naturvejleder Lars Maagaard(th) og driftsleder for Aage V. Jensen Naturfond Jacob Skriver, da de inspicerede det fugletårn i Vorup Enge, der ligger tættest på byen. Alle vinduer var slået eller sparket ud og lå rundt omkring i græsset.

09. september 2016 - Oprettet af Kim Brandt Thomsen

Vorup Enge og Hornbæk Enge er nogle af de mest benyttede naturområder i Randers Kommune. Her opholder sig tusindvis af trækfugle på vandet og området afgræsses af europæisk bison. Det betyder, at der kommer over 150.000 besøgende gæster årligt. Besøgende som bruger de flotte fugletårne i området.

”Det er rigtig ærgerligt, at fugletårnene henover sommeren er blevet udsat for hærværk i form af rudeknusning og graffiti. Det er en skam, at nogle få hærværksudøvere skal ødelægge de fine fugletårne og ikke mindst oplevelsen for de rigtig mange borgere og turister, der kommer for at få en dejlig naturoplevelse,” siger naturvejleder Lars Maagaard, Randers Kommune.

Det er Aage V. Jensens Fonde, der står bag etableringen af naturområderne og har bekostet fugletårnene til glæde for borgerne i Randers. Naturfonden vil nu istandsætte tårnene og håber på, at der ikke sker hærværk igen. For at forebygge hærværk vil man eventuelt sætte overvågningskameraer op. Desuden opfordrer Naturfonden brugerne af naturområderne om at holde et vågent øje med, at der ikke sker hærværk eller andre ulovligheder igen:

For Aage V. Jensen Naturfond er det kedeligt, at vores investeringer i fugletårne og oplevelser for lokalbefolkningen også resulterer i hærværk. Det er nu sket i alle tre tårne ved Vorup og Hornbæk Enge samtidigt. Også de foregående år har vi oplevet hærværk på tårnene. Vi overvejer nu skridt til at mindske risikoen for hærværk - for eksempel ved at tage ruderne helt ud, etablere videoovervågning og aflåsning af tårnene om natten. Den bedste beskyttelse er imidlertid, at offentlighedens er aktiv og påtaler eller anmelder hærværk, når de ser det. Det vil vi gerne opfordre til,” lyder det i en udtalelse fra fonden.

Har man informationer, man gerne vil fortælle om Vorup Enge, Hornbæk Enge eller fugletårnene kan man kontakte driftsleder for Aage V. Jensen Naturfond Jacob Skriver på mobil 5125 0234. Alternativt kan naturvejleder Lars Maagaard, Randers Kommune, træffes på mobil 2544 1697.