Gratis samtaletilbud til børn og unge fra familier med rusmiddelproblemer

Børn og unge i Randers Kommune, der vokser op i familier med stof- eller alkoholproblemer, kan nu få gratis hjælp gennem BRUS

22. september 2016 - Oprettet af Peder Rasmussen

Med projekt BRUS udvider 11 midtjyske kommuner nu det kommunale tilbud om behandling af rusmiddelproblemer til også at give støtte til de børn og unge, der vokser op i et miljø præget af rusmidler. I Randers Kommune er BRUS forankret i Rusmiddelcenter Randers.

Tilbuddet giver børn og unge under 25 år mulighed for at deltage i individuelle samtaler, samtalegrupper for børn og unge eller familiesamtaler hvor både børn og forældre deltager. Samtalerne er gratis og tilbydes som udgangspunkt til alle børn og unge, der har et nært familiemedlem, der har stof- eller alkoholproblemer. Man kan som barn og ung henvende sig direkte – både per telefon, mail og om kort tid også via chat-funktioner (se hjemmesiden). Alle får tilbudt en forsamtale, så man sammen med en erfaren medarbejder kan finde det helt rigtige tilbud.

Gør en stor forskel

”Formålet med samtalerne er at styrke børnenes og de unges muligheder for at håndtere de udfordringer, som en opvækst i en familie med rusmiddelproblemer, medfører. Sådan en hjælp kan gøre en stor forskel for de berørte, både nu og senere i livet,” forklarer Tine Horn, som er centerleder ved Center for særlig indsats i Randers Kommune. 

Kommunerne håber også, at samtalerne kan skabe bedre kontakt til familierne, så flere forældre motiveres til, selv at gå i behandling. Derfor er samtaletilbuddet i Randers Kommune knyttet op på kommunens rusmiddelcenter, så vejen mellem samtaletilbud til børnene og de unge og en rusmiddelbehandling til forældrene bliver så kort som muligt. 

Kick Off den 23. september

Projektet er allerede nu åbent for henvendelser fra børn og unge, men skydes formelt i gang med et seminar, BRUS Kick Off, fredag d. 23. september på Centralværkstedet i Aarhus. Her vil projektledelsen og eksperter på området holde oplæg for projektets nøglepersoner samt inviterede samarbejdspartnere, politikere, presse samt projektets ungepanel. Arrangementet er ikke åbent for offentligheden. 

Læs mere om BRUS og de forskellige behandlingstilbud på projektet hjemmeside.

 

Fakta:

BRUS retter sig mod alle børn og unge under 25 år, som oplever rusmiddelproblemer i hjemmet.

Vi ved, at omkring 27.000 børn og unge mellem 0 og 24 år i vores 11 kommuner vokser op i familier, hvor der er problemer med alkohol eller rusmidler, og det kan have store konsekvenser for dem både på kort og langt sigt – ikke mindst for deres trivsel og mentale helbred. Det er noget, som samtaletilbuddet kan være med til at afhjælpe. 

Bag projektet står 11 midtjyske kommuner: Aarhus, Randers, Herning, Skive, Ikast-Brande, Norddjurs, Syddjurs, Samsø, Odder, Skanderborg og Hedensted.

I Randers finder du BRUS her:

Gl.  Hadsundvej 1
8900 Randers 

Kontakt BRUS i Randers på:
20163204 el. 29742132

BRUS er støttet af Satspuljen med 36 mio. kr. fra 2016-2019.