Vær Batman på Randers Naturcenter

Tusmørke, en bat detector og lysglimt fra lommelygter. Tag med på en spændende ekspedition i naturen omkring Randers Naturcenter og bliv klogere på verdens eneste flyvende pattedyr, flagermusen.

30. august 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

På årets sidste sommerdag, onsdag d. 31. august, inviterer Randers Naturcenter indenfor og udenfor til en spændende oplevelse med spotlight på flagermusen.

Biolog fra Naturhistorisk Museum i Århus, Lars Bøgh, fortæller først om det nataktive flyvende pattedyr, og bagefter bliver gæsterne udstyret med såkaldte bat detectors.

”Vi går på ”jagt” efter flagermusen i naturen omkring naturcenteret. Vi bruger flagermusenes højfrekvente lyde til at lokalisere, hvor de er, og hvilke arter der er tale om,” fortæller leder af Randers Naturcenter, Helle-Marie Taastrøm.

Naturcenteret har mange batdetektorer, som deltagerne kan låne, og efter en kort instruktion kan man selv gå på ekspedition i området.

”Det bliver en super spændende aften for større børn og voksne med interesse for de mere skjulte naturfænomener i Danmark,” siger Helle-Marie Taastrøm.

Arrangementet foregår onsdag d. 31. august 2016 kl. 19.00 – 21.30. Randers Naturcenter opfordrer deltagerne til at medbringe egen lommelygte og klæde sig varmt på.

Se Randers Naturcenters hjemmeside