Store Gudenådag: Danmarks længste oplevelse

Igen i år kan du og din familie opleve det populære arrangement Store Gudenådag på Randers Naturcenter lørdag i Randersugen. Temaet er Gudenåen, og der er lagt op til spændende oplevelse – både på land og på vand. Man kan få en sejltur på Danmarks eneste flod, prøve kræfter med fiskeri, lave mad over bål og meget mere.

11. august 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

For fjerde år i træk inviterer Randers Naturcenter til arrangementet Store Gudenådag i samarbejde med en bred pallette af lokale foreninger. I år foregår det lørdag d. 20. august kl. 10.00 til 14.00.

”Vi glæder os til at give de randrusianske familier nogle gode oplevelser i naturen samt et indblik i de mange forskellige aktiviteter, man kan lave ved og på Danmarks eneste flod,” siger Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

På dagen er der særligt fokus på sejlads og alt disponibelt mandskab sættes i bådene på stedet, så man kan få en randerledels oplevelse af Gudenåen, når naturen ses fra søsiden. Det er også muligt at sejle med handicapvenlige både, som er bygget til at kunne medtage kørestole og lignende.

Billetter til sejlads med de forskellige bådtyper kan gratis afhentes på Naturcenteret på selve dagen efter ”først til mølle princippet”.

På land og på vand

For landkrabberne er der også muligheder for at få spændende oplevelser relateret til Gudenåen. Blandt andet kan man få indblik fiskeri og fangstmuligheder hos den lokale fluefiskerklub og Randers Sportsfiskerklub, mens Det Historiske Værksted stiller op med smagsprøver tilberedt på bedste ”stenalder-manér”.

Randers Naturklub står for aktiviteter for de mindre børn ved Naturcenterets sø, og derudover kan man selvfølgelig købe en kop kaffe, te, frugt og kage i dagens ”Flodcafé”. Til det formål skal man medbringe kontanter. 

Det er en god idé at medbringe udetøj og gerne en madkurv til arrangementet. Der er også mulighed for at bage pandekager over bål, hvis man har lyst til en lækker dessert.

Store Gudenådag bliver afholdt i et samarbejde mellem Randers Naturcenter, Historisk Værksted, Natur og Ungdom, Randers afdelingen, Fluefiskerklubben i Randers, Sportsfiskerklubben i Randers, Fjordfolket Naturpark Randers Fjord og Randers kommune.

”Alle foreninger er repræsenteret på dagen, og sammen giver vi et indblik i de mange, mange forskellige ting, man kan bruge Gudenåen til,” fortæller naturcenterleder Helle-Marie Taastrøm.