Randers Naturcenter får ny stor handicapvenlig båd

Randers Naturcenter har gennem de sidste fire sæsoner haft stor succes med at sejle med de to handicapvenlige motorbåde Isfuglen og Guldsmeden, som har været til glæde for mange gæster på Randers Naturcenter ved Gudenåen. De to både blev doneret af Aage V. Jensen Naturfond og indviet og i 2012 - samme år som det nye Naturcenter blev indviet. Nu har Aage V. Jensen Naturfond doneret en ny og større handicapvenlig båd til Randers Naturcenter.

Randers Naturcenters nye handicapvenlige båd bliver navngivet og indviet torsdag den 18. august fra kl. 10.30-12 af borgmester Claus Omann Jensen og direktør for Aage V. Jensen Naturfond Anders Skov.

12. august 2016 - Oprettet af Kim Brandt Thomsen

Båden er godkendt til at sejle med ti personer ombord og er dermed større end Isfuglen og Guldsmeden, så endnu flere kørestolsbrugere vil kunne få oplevelser på Gudenåen og de oversvømmede engarealer. Den nye båd vil også blive brugt til lave miljøundervisning fra, når elever fra de store klasser og gymnasierne skal undersøge Gudenåen og Randers Fjords vandmiljø og naturforhold.

”Den nye båd kan desuden sejle på mere åbent og bølgerigt vand, da den er godkendt til sejlads i kystnært hav. Det betyder, at vi nu kan tilbyde grønne sejladsoplevelser på hele strækningen af Gudenåen og Randers Fjord ud til Kattegat”, fortæller Randers Kommunes naturvejleder og biolog Lars Maagaard.

”Randers kommune har et fantastisk blåt bånd i form af Gudenåen og Randers Fjord, men mange mennesker har ikke mulighed for at komme ud og opleve naturen fra vandsiden. Der bliver nu en mulighed for at flere borgere, uanset deres fysiske evner, kan få sejladsoplevelser og naturvejledning fra eksempelvis Udbyhøj”, siger Lars Maagaard.

Den nye båd bliver indviet og navngivet torsdag den 18. august fra kl. 10.30-12 af borgmester Claus Omann Jensen og direktør for Aage V. Jensen Naturfond Anders Skov. Passagerne på den første sejlads bliver elever fra Vesterbakkeskolen i Randers.

Alle er velkomne til at deltage ved arrangementet. I det omfang det er muligt, vil der blive sejlet prøveture med de besøgende efter indvielsen.