Randers kvitter smøgerne

Randers Sundhedscenter er nu klar til at lancere et nyt rygestopkoncept for alle med ønske om rygestop i Randers Kommune. Deltagerne deles op i flere hold, som indbyrdes konkurrer med hinanden om at blive røgfri, og forløbet er krydret med en palet af foredrag, workshop og rygestoprådgivning.

08. august 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

Jason Watt

Det er Røgfri Randers 2025, der står bag tilbuddet ”Randers kvitter smøgerne” med inspiration fra et af Kræftens Bekæmpelse rygestopkoncepter.

”Vi håber på rigtig mange deltagere, som blandt andet får mulighed for at opleve Jason Watt fortælle om betydningen af vilje og vedholdenhed, når man vil nå et mål. Vi tilbyder også en gospelworkshop for at give deltagerne mulighed at se på sig selv med nye øjne og mærke, hvor meget luft et rygestop egentlig giver” fortæller rygestoprådgiver Ulla Skov Aldahl.

Forløbet i Randers Kommune byder desuden på indslag fra eksrygere, som efter rygestoppet har meldt sig som ambassadører for det gode liv med ren luft i lungerne. De vil fortælle om, hvad der motiverede dem til at gennemføre rygestoppet, og hvordan de har det med at være røgfri i dag. Deltagerne vil også få forskellige input til aktiviteter, der giver god energi og bevægelse på en anderledes måde.

Succesfuldt rygestopforløb

Det er Kræftens Bekæmpelse, der står bag rygestopkonceptet ”Kommunen kvitter smøgerne”, som med succes er blevet gennemført i blandt andet Syddjurs og Køge Kommune. I Køge var knap to tredjedele af deltagerne røgfri efter forløbet, og andre deltagere havde succes med at skære betragteligt ned på antallet af cigaretter.

”Vores erfaring viser, at rygestopcafé kombineret med en lokal konkurrence virker rigtig stærkt, fordi man på holdene forpligter sig overfor hinanden og sin rygestoprådgiver. Det giver også en stor fællesskabsfølelse, at flere rygestophold er samlet med hver sin rygestoprådgiver i samme lokale,” siger Camilla Freltoft Junge fra Kræftens Bekæmpelse. 

”Randers kvitter smøgerne” starter onsdag d. 24. august og forløber frem til onsdag d. 28. september. Deltagerne skal møde op hver onsdag kl. 19 – 21 i Vækstværket ved VIA University i løbet af rygestopforløbet. Man kan tilmelde sig ved at kontakte Inger Kruse Andersen på tlf. 51562197 eller sende en mail til ika@randers.dk

Se flere rygestoptilbud her