Kajakmekka på Justesens Plæne

Kajakroere fra Tyskland og hele Skandinavien er klar til årets store kajakfest på Gudenå, lørdag den 3. september. Inden de godt 500 kajakker ankommer til Randers, har de været på vandet siden morgenstunden for at ro henholdsvis 73 km eller 42 km gennem Danmarks længste flod-delta. I Randers bliver både tilskuere og deltagere taget godt imod med storskærm og markedsboder.

31. august 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Kajakroerne begynder dagen i Silkeborg og i Ans, hvor alle interesserede kan overvære starterne. Herefter vil de 500 roere kunne følges via GPS-tracking på storskærme og streamingtjenester under hele løbet.

Ved målområdet på Justesens Plæne i Randers bliver der i dagens anledning sat både storskærme og boder op, så publikum kan have en hyggelig eftermiddag. De første kajakker forventes at ankomme omkring kl. 13, og de sidste er i mål ved 20-tiden. Langs stierne ved Gudenå og på udkigs- og fiskebroerne vil det naturligvis også være muligt at spotte de mange kajakker under en frisk gåtur. Herefter kan man med fordel slutte sin gåtur af på Justesens Plæne, hvor der uddeles præmier. Alle interesserede har adgang til spiseteltet eller kajak- og udstyrsboderne. Plænen bliver med andre ord et sandt mekka for kajakentusiaster.

Lørdagens kajakmaraton har fået navnet Tour de Gudenaa med forbillede fra cykelløbet Tour de France. Kajakarrangementet har flere årtier bag sig og er blevet et stolt tradition for mange kajakroere. I løbets første år havde deltog omkring 200 kajakker i det baske løb der den gang foregik over to dage. For to år siden blev Tour de Gudenaa moderniseret og blev til Danmarks længste et-dagsløb for kajakker med en distance på 73 km. Løbet arrangeres af Dansk Kano og Kajak Forbund i samarbejde med Randers og Silkeborg kommuner, lokale kajakklubber og turistbureauerne i de to byer, Sports Event Danmark samt Randers Eventsekretariat.

Yderligere oplysninger kan hentes på www.tourdegudenaa.dk