Grillaften midt på Havnegade i Randers Ugen

Lørdag den 20. august kan du opleve et helt nyt byrum i Randers Ugen, når byen og vandet bindes sammen af en grøn oase på Havnegade. Byrådet giver i anledningen af festugejubilæet en gave til kommunens borgere for at vise fremtidens vision om ”Byen til Vandet”. Her kan du læse mere om den oplevelse, der er i vente den sidste lørdag i Randers Ugen 2016.

19. august 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Når den store havnedag løber at stablen med masser af aktiviteter den sidste lørdag i Randers Ugen bliver det med mulighed for at gå fra Østervold til Randers Havn uforstyrret af biler og anden trafikstøj. Som en særligt et-dages event bliver et stykke af Havnegade spærret for trafik, og der bliver anlagt en grøn oase.

Det bliver et byrum med græs, træer og sand, som vil sprede sig fra bunden at Østervold til Randers Havn. Området er døbt Havnegadeparken – det er et univers af leg, bare fødder i græs, picnictæpper og ikke mindst muligheden for at opleve, sanse og tale om det, der er på vej i fremtiden. Randers Byråd har nemlig en vision om at åbne byen op mod vandet, så fjorden og åen bliver en mere aktiv del af bylivet. Havneparken åbner lørdag den 20. august kl. 10 og lukker først efter det store festfyrværkeri kl. 23, som markerer afslutningen på Randers Ugens 40 års jubilæum. Hele dagen kan du nyde omgivelserne og opleve Randers Ugens aktiviteter i forbindelse med et besøg i Havneparken.

KL. 14-16 inviteres du til picnic i parken, hvor der uddeles kage til de besøgende. Om aftenen fra kl. 17 tændes der op i grillen, og du kan holde en utraditionel grillaften i det grønne. Medbring madkurv med kød, grønsager og brød, eller hvad du ønsker skal på grillen, og oplev byen og vandet på en helt ny måde. Hele dagen vil der være masser af aktiveret på havnen i forbindelse med Randers Ugens havnedag. Du kan således opleve de mange både, som sejler ind og ud af Randers om aftenen til den årlige regatta. I løbet af dagen kan du selv komme ud at sejle med en af de hurtige Rib-både, hvor turen går over vandet med 100 kilometer i timen.

Du kan også gå på GPS-skattejagt og vinde fede præmier, når der er geocaching-dag for alle interesserede på havnen og rundt om i byen. Det sker ved Danmarks største Geocaching-event, med mere end 1000 internationale deltagere. Eller du kan tage en sjov tur i en af de mange waterballs, mulighederne er mange.

Hele programmet kan læse på randersugen.dk eller via Randers Ugens app til din iPhone og Android-telefon. Imens du på vejeogtrafik.randers.dk, kan læse om de trafikale ændringer for dagen.

Randers Ugen er Danmarks største brugerskabte festuge med mere end 500 arrangementer inden for musik, kunst, teater, sport og meget mere. Randers Ugen 2016 finder sted i dagene den 12. august-21. august.