600 børn bygger et gigantisk A

Mandag d. 15. august 2016 samles cirka 600 børn fra daginstitutionerne i Randers på Justesens plæne, hvor de skal bygge bogstavet A med udsmykkede kasser. Eventen er et led i skabelsen af ”De 7 værker”, hvor de syv bogstaver i Randers’ nye navnetræk bliver skabt i stor format og fotograferet ved hjælp af en drone.

15. august 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

Det bedste ved Randers er at det er et dejligt sted for børnene at vokse op. Tæt på sommerland, dyrepark, regnskov, diverse natur oplevelser og masser af andre aktiviteter.”

Vores børn hopper og danser for at komme med på biblioteket, med ud at spise og ned for at kigge på den stoooore hest :)”

Sådan skrev nogle af borgerne i Randers blandt andet i forbindelse med kampagnen ”Randerledes – ordet er dit” i foråret 2015, som handlede om at finde frem til Randers’ DNA. Derudover nævnte randrusianerne fortrin som ”masser af tilbud til børnefamilier”, ”super børnehaver og vuggestuer”, ”gode skoler”, ”børneloppemarkeder”, ”dejlige oplevelser for børn” og meget, meget mere.

Derfor blev ”børnevenlig” udvalgt som én af de syv styrker ved Randers, som blev symboliseret med et bogstav i Randers’ nye navnetræk.

Det børnevenlige A bliver til

I Randersugen 2016 bliver hvert bogstav i Randers’ nye navnetræk vækket til live i kraft af syv events, hvor hvert bogstav bygges op i stor format og fotograferet fra oven.

”A’et bliver skabt af godt 500 kasser, som bliver fyldt op med ting fra børns verden, som starter med A. På den måde indgår der også noget læring i processen for børnene, som også synes, det er spændende at være med til en event med så mange andre børn,” siger Dorte Brøns, børnechef i Randers Kommune.

Eventen finder sted mandag d. 15. august kl. 9.30 til 12.30, og alle interesserede er velkomne til at komme forbi Justesens Plæne og se værket blive til.

Man kan finde mere information om ”De 7 værker” på Randers Kommunes hjemmeside.

Fakta om ”De 7 værker”

Syv styrker - syv bogstaver - syv værker. I Randers Ugen er der fokus på de syv styrker ved Randers Kommune, som symboliseres med hver sin skrifttype i kommunens navnetræk. 1.000 borgere har i forbindelse med kommunens branding-proces været med til at beskrive Randers. Det er blevet til en synliggørelse af Randers-områdets styrker og værdier. I Randers Ugen er randrusianerne med at bringe bogstaverne til live skaber gennem en række events ’De 7 Værker’, som hver især repræsenterer et bogstav og en styrke.

De syv bogstaver står for

  • R – virkelyst
  • A – børnevenlig
  • N – kultur
  • D – historie
  • E – kreativitet
  • R – sin egen
  • S – natur