Studiejob-ordning i Randers Kommune er ren win-win

Randers Kommune indførte i foråret 2015 en studiejob-ordning, der skal sikre studerende gode, studierelevante jobmuligheder i kommunen og samtidig synliggøre Randers Kommune som en god og udviklende arbejdsplads for studerende. Ordningen er i foråret 2016 blevet evalueret, og det er tydeligt at både kommunen og de studerende har stor glæde af initiativet

19. juli 2016 - Oprettet af Peder Rasmussen

Hør interview på P4 med Anne Kathrine Laursen om at være studiejobber i Randers Kommune

Hør interview på P4 med Helle Bonde, leder af HR –og Personalejuridisk team

”Værdifuld ressource, nytænkende og god arbejdsmoral.”

Det er ord, som Randers Kommunens arbejdsmarkedschef Ole Andersen bruger om kommunens studentermedhjælpere. Arbejdsmarkedschefen mener, at de ansatte studentermedhjælpere især har bidraget til at bringe ny viden i spil.

”Den faglige viden og kritiske tænkning, som studentermedhjælperne er blevet skolet i, er særligt nyttig i en kommunal dagligdag, hvor vi skal være nytænkende med de ressourcer, vi har til rådighed”, udtaler Ole Andersen, der samtidig glæder sig over at studentermedhjælperne fungerer som en kobling til uddannelsesinstitutionernes forsknings- og udviklingsmiljøer.

Ansættelsen af studentermedhjælpere er også fordelagtig for Randers Kommune ud fra et langsigtet perspektiv. Ansættelsen af studentermedhjælpere kan danne grobund for rekruttering af fremtidens medarbejdere på en uforpligtende facon ved at få kendskab til de studerendes kompetencer.

Har fået øjnene op for kommunen som arbejdsplads

Det er ikke kun kommunen, der drager nytte af ordningen. Den giver nemlig muligheder for de studerende, fortæller Dorthe Toft, som er studentermedhjælper i kommunikationsafdelingen i Randers Kommune:

”Jeg har via mit studiejob fået indsigt i dagligdagen i en stor organisation, som en kommune er. Det har været en øjenåbner, og jeg har fået værdifuld erhvervserfaring og masser nyttig, praktisk viden, som jeg kan tage med mig videre. Som studentermedhjælper i Randers Kommune har jeg fået en forsmag på, hvad erhvervslivet og en karrierevej i kommunalt regi tilbyder. Det er en stor gevinst, og noget som jeg ikke havde fået, hvis jeg blot var blevet inden for universitets fire vægge,” fortæller Dorthe Toft, som til daglig læser sociologi på Aalborg Universitet, hvor hun er ved at færdiggøre sit speciale.

Stor tilfredshed fra begge sider

Studiejob-ordningen blev en realitet efter byrådet i Randers Kommune i forbindelse med budgetforhandlingerne i 2014 besluttede at afsætte 1 mio. kroner årligt til 10 lønnede studiejob. I evalueringen, som er blevet foretaget i foråret 2016, har 61 procent af de adspurgte medarbejdere og ledere i kommunen svaret, at deres erfaringer med ordningen er ”meget god”, 35 procent har svaret ”god” og de sidste fire procent har svaret ”middel”. Blandt de adspurgte studentermedhjælpere svarer 50 procent at samarbejdet har været ”meget godt”, 36 procent svarer godt og 14 procent svarer ”tilfredsstillende”.  

Samlet set pointeres det i evalueringen, at ordningen er et løft for arbejdspladsen og at den er med til at sætte Randers Kommune på de studerendes Danmarkskort.