Sej randrusianer giver ikke op

En dramatisk hændelse i Kattegat natten til lørdag den 2. juli udsætter Ole Larsens drøm om at blive den første dansker, som deltager i de internationale kapsejladser ’Mini Transat’ og ’Vendée Globe’. Et knækket tovværk i hård blæst medførte lørdag morgen at kvalifikationssejladsen fra Randers Fjord til Shetlandsøerne sluttede i Frederikshavn.

02. juli 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Båden ’Geronimo the spirit of Randers’ ligger nu i Frederikshavn med store skader efter en vild nat med en god portion udfordringer. Ole Larsen har det godt efter omstændighederne. Han slap fra de dramatiske hændelser uden skader, men er naturligvis rystet og har nu brug for at komme sig – ligesom båden.

”Jeg satte spiler-sejlet sent fredag og sejlede derudaf med god fart i en kraftig vind. Ved halv et tiden om natten knækker det ene tovværk, og spileren svinger over til den ene side. Vindens tryk på spileren gør, at båden nærmest vælter, ” fortæller Ole Larsen om optakten til et meget dramatisk forløb, der har udsat hans planer om at være den første dansker over Atlanten i kapsejladsen ’Mini Transat’

Episoden skete på den sejlads til Shetlandsøerne fra Udbyhøj Lystbådehavn i Randers Fjord, der er en del af Ole Larsen kvalifikation til deltagelsen i den internationale kapsejlads. Han fortsætter med at fortælle:

”Jeg mister fuldstændigt mit fodfæste og bliver væltet bagover med et ryk. Jeg er glad for, at jeg havde livlinen på, ellers var jeg røget over bord.” Ole Larsen hænger efter sit fald halvt ude over båden for at redde spileren og samtidig forsøger han at hive tovværket ind. Efter 20 minutters kamp får han styr på båden, indtil der kommer et kraftigt vindstød et times-tid senere, som rammer skævt ind mod båden. Det giver et stort tryk på bådens ror og medfølger også en revne i båden på størrelse med en halv meter, som gør at båden begynder at indtage vand.

’Geronimo the spirit of Randers’ ligger nu i Frederikshavn havn og skal transporteres på land via en trailer for at blive repareret.

Ole Larsen, som er en rigtig solid randrusianer med viljestyrke, har ikke opgivet sit mål. Men hvordan og hvornår han skal genoptage sejladsen, er endnu for tidligt at sige noget om.

Randers Kommune følger og støtter op om Ole Larsens projekt, da det er et godt eksempel på den særlige ånd, som der findes i Randers, hvor mange tør at tænke anderledes og vise virkelyst. Derfor har Ole også fået stillet en bådplads til rådighed på Udbyhøj Lystbådehavn for at give ham de bedste træningsbetingelser.

LÆS OGSÅ: Randrusianer sejler kvalifikation til internationalt solo-kapsejlads

”Vi bakker fortsat op om Ole Larsen og håber, at han hurtigt kan komme tilbage på vandvejen, så hele verden kan se den ægte Randers-ånd,” slutter Christian Heibel Godsk, der er havnefoged i Udbyhøj Lystbådehavn.