Wafande gav den gas til Oust Mølle Rock 25 års jubilæum

Omkring 6000 randrusianske børn fra børnehave til 5. klasse sang og dansede ferien ind sammen Wafande, der var årets hovednavn.

23. juni 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Et 25 års jubilæum skal naturligvis fejres behørigt, og sådan blev det torsdag formiddag den 23. juni ved Oust Mølle Rock 2016. Musik, cirkus, hoppeborge og masser af andre aktiviteter var lykken for de mange deltagere.

Udover en række lokale bands optræder et kendt dansk band eller en solist, som er oppe i tiden. I år var det Wafande, der som hovednavn på Oust Mølle Rock, trak alle de unge festivaldeltagere om til sceneområdet, hvor der hurtig blev skabt en fest.

Wafande debuterede med singlen "Gi' mig et smil" i 2011 som tog Danmark med storm. Han blev hurtigt et etableret navn på den danske dancehall scene sammen med fællesskabet Donkey Sound, der også tæller navne som Pharfar og Kaka. I 2014 udgav Wafande albummet ”nyt Land” med hist som ”Drik Ud” og ”Uartig”, der om muligt blev en endnu større succes end gennembruddet. Samme år deltog han i tv-programmet ”Toppen af poppen”. Senest er Wafande gået sammen med den danske producer Nuplex om projektet ”Black Dylan”. Wafande optrådet sidste gang i Randers ved åbningen af Randers Ugen 2015.  

Oust Mølle Rock er arrangeret af Oust Mølle Skolen, der er en specialskole, som modtager elever fra andre skoler. Den årlige festival begyndte derfor i sin tid som et lille arrangement for at give skoleelver fra andre skoler kendskab til Oust Mølle Skolen. For 25 år siden var der desuden ikke kutyme med den slags koncerter for børn. Oust Mølle Rock var således et frisk pust, og arrangementet er siden nærmest blevet en institution i det randrusianske børne- og kulturliv.