Væk med tyggegummiet – Randers gør sommerrent

Blot et år efter at Storegade i Randers har fået ny belægning, er gaden blevet så fyldt med nedtrådte stykker tyggegummi, at Randers Kommune nu går i krig med højtryksspuleren. Rengøringen sker i forbindelse med kommunens nye affaldsprojekt, ”Jeg gør det- Ren Randers, ” der skal få borgerne til at smide affald og tyggegummi i skraldespandene og ikke på gaden.

08. juni 2016 - Oprettet af Britt Møller

Storegade blev renoveret i 2015 og fik blandt andet en ny flisebelægning. I det forløbne år er fliserne i gaden blevet fyldt med tyggegummiklatter, og det vil kommunen nu gøre noget ved:


 ”Udtrådte tyggegummiplamager er noget af det affald, der forarger flest mennesker, og som er med til at skæmme helhedsindtrykket af en gade. Vi går derfor i gang med at rense Storegade, så fliserne igen bliver som nye. Efterfølgende laver vi i sommerperioden kampagner og affaldstiltag, der med glimt i øjet skal få borgerne til at spytte tyggegummiet andre steder end på gaden,”  forklarer Rune Asmussen, afdelingschef i Miljø- og teknikforvaltningen i Randers Kommune.

Rengøringen af gaden glæder Michael Horsmark, der er formand for restauratørerne i Storegade:

”Det er meget positivt, at Storegade bliver renset.  Det er en flot gade, som vi er stolte af. Jeg ser frem til de kommende kampagner og affaldstiltag, så vore gæster og forbipasserende i gaden i fremtiden vælger at bruge skraldespandene til affald og tyggegummi,”  siger Michael Horsmark.

I slutningen af juni måned bliver der sat en to meter høj cylinder op i Storegade, der med billeder og sjove udsagn skal lokke forbipasserende til at sætte deres tyggegummi på cylinderen i stedet for at smide det på gaden. Desuden bliver der sat valgtavler op i Storegade og ved Busterminalen, hvor man kan stemme om anderledes udsagn med sit tyggegummi.

Fakta

Storegade bliver renset for tyggegummi tirsdag den 7. juni og onsdag den 8. juni.

Formålet med Randers Kommunes nye affaldsprojekt, ”Jeg gør det- Ren Randers” er at få borgerne
til at smide affaldet i skraldespandene i stedet for på gaden. Projektet vil de kommende år lave aktiviteter, kampagner og affaldsløsninger, der skal gøre Randers Kommune til et renere og rarere sted at bo.