Randrusianer sejler kvalifikation til internationalt solo-kapsejlads

Ole Larsen fra Randers bruger sin sommerferie på en noget utraditionel måde. Med udsigt til en rask storm i Nordsøen sejler han den 1. juli af sted i sin lille en mands-sejlbåd. Den østjysk familiefar med eventyr i blodet vil nemlig som den eneste dansker kvalificerer sig til det internationale kapsejlads over Atlanten; ’Mini Transat’.

Solid, virkelyst og anderledes - Ole Larsen er en rigtig randrusianer.

28. juni 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Til daglig arbejder den 44-årige familiefar som tømrer, men al fritid bruger han på sin store passion, en båd af typenMini Transat 650. Med stor støtte og opbakning fra hustruen Gitte og fire sammenbragte børn i alderen 9-18 år, træner Ole til kapsejladsen ’Mini Transat 2017’ Til næste år vil Ole Larsen således være den første dansker, der sejle 7500 kilometer over Atlanten i den internationale kapsejlads. Det er en sejlads, hvor deltagerne dyster mod hinanden og vejrets forudselighed med eksempelvis storm, regn og torden.

LÆS OGSÅ: Sej randrusianer giver ikke op

Det er ene mand i en lille bådtype, der drives frem ved hjælp at solen og vinden. I 7 – 8 uger forgår alt fra toiletbesøg og søvn til det hårde arbejde med at navigere den ekstreme sejlbåd, ombord på den kun tre meter brede båd. Den farefulde og udfordrende tur på 4.200 sømil går fra Frankrig til Caribien.

For at kvalificere sig til turen skal Ole Larsen gennemføre en sejlads med båden på 1000 sømil, hvor der sejles i alle døgnets 24 timer. Kvalifikationssejladsen går fra Udbyhøj Lystbådehavn ved Randers Fjord op til Shetlandsøerne og retur. Med en hastighed på 5-6 knob tager Ole kampen op mod vind og vejr.

Turen tager 7-10 dage og er han første store test forud for kapsejlads til næste efterår. Godt 80 sejlere vil prøve at kvalificere sig til ’Mini Transat 2017’. Ole er den eneste dansker i feltet. Hans deltagelse er et led i forberedelserne til endnu større mål. Om fire år vil han nemlig være den første danske kapsejler, som tager turen jorden rundt ved kapsejladsen ’Vendée Globe’.

Ole Larsen træner forud for kvalifikationssejladsen til Shetlandsøerne en række vigtige manøvrer i både Skagerrak og Kattegat. Under en træningssejlads knak roret, og i tre timer måtte Ole styrer båden med sin arm i vandet som ror. Det sidste forberedelser inden kvalifikationen går derfor på at være klar til alle hændelige uheld.

Udbyhøj Lystbådehavn har stillet en bådplads til rådighed for Ole Larsen, så han nemt kan sejle ud i Kattegat og Skagerrak for at træne.

Det vil være muligt at følge Ole Larsens kvalifikationstur Udbyhøj- Shetlandsøerne-Udbyhøj via www.facebook.com/Dansail

Se lidt om Oles udfordringer i videoen her: 

Hør Ole Larsen fortælle om sit projekt - interview fra Radio Alfa

Sejlplan for kvalifikationsturen – plan og ankomst er afhængig af vejr og vind, men ventes at ske inden for nedenstående klokkeslæt:

  • Start Udbyhøj: Kl. 16, fredag den 1. juli.
  • Skagen: Kl. 3 – 6, lørdag.
  • Norge: Kl. 23, lørdag – kl. 6, søndag.
  • Shetland: Kl. 23, mandag - kl. 16, tirsdag.
  • Norge: kl. 23, onsdag – kl. 2, fredag.
  • Skagen: Kl. 19, torsdag – kl. 2, lørdag.
  • Slut i Udbyhøj: Kl. 6, fredag – kl. 16, lørdag den 9. juli.