Randers får fremtidens legeplads

Med projektet My Playground giver Europæisk Kulturhovedstad 2017 et nytænkende og internationalt bud på, hvordan legepladser kan udvikles i fremtiden. Der er tale om en mobil legeplads, som stilles op i udvalgte byer i Region Midtjylland igennem hele 2017, og således også i Randers. Projektet har netop fået støtte fra Nordea-fonden.

15. juni 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Med legepladsen og My Playground vil den Europæisk Kulturhovedstad i 2017 gå videre på den helt unikke danske tradition, hvor børnene stimuleres til at udforske grænserne for kroppens formåen gennem fri leg. Derfor gør My Playground op med de gennemsikrede legepladser, hvor det kreative element er fjernet i sikkerhedens navn.

I My Playground inviteres og stimuleres børnene til at udforske deres egne fysiske grænser og kreativitet. Og ved at bruge kroppen på nye måder styrkes deres selvtillid. Som en del af My Playground vil der blive forsket i børns leg og bevægelse.

I 2017 er Region Midtjylland og Aarhus udpeget til Europæisk Kulturhovedstad sammen med Pafos på Cypern. Deltagelse i Europæisk Kulturhovedstad giver blandt andet muligheden for et europæisk udstillingsvindue.

Samtidig betyder det, at der i løbet af 2017 bliver ekstra kul på kulturen og de kulturelle arrangementer i Randers og det øvrige Region Midtjylland.