Rådhushaven genopstår

Fredag d. 1. juli genopstår byens Rådhushave på Rådstorvet, hvor pladsen forvandles til en eksperimenterende urban garden og lokker folk til at bruge byens rum på en ny måde.

24. juni 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Rådhushaven var en stor succes i 2015 og nu genopstår den atter på rådhustorvet, hvor den vil holde åben til og med Randers Ugen. Der indrettes og eksperimenteres med vand, sand, græs, urter og planter, så der skabes en unik grøn oase lige i centrum af byen.

Det er Randers Eventsekretariat, VisitRanders og Randers Cityforening der med etableringen ønsker at skabe et levende sommerrum til gavn og glæde for egne borgere og byens mange gæster. Målet er at bruge byrummet på en ny måde og invitere byens borgere og gæster til at bruge vores dejlige byrum.

Der bydes på lidt for alle og enhver smag
I år vil der igen være både vand, sand, græs, leg og afslapning. Rådhushaven vil indeholde forskellige områder med forskellige formål: Vand og sandkasser til leg, hygge og sjov for børnene, afskærmede siddepladser til ro og afslapning for de voksne, alternative siddemøbler og borde i et siddeområde – hvor børnene også kan kravle rundt.

Der vil være både lounge møbler og drivhuse, hvor man mødes med krydderurter og blomster, der alt giver en skøn sanselig oplevelse. Den populære gynge kommer naturligvis også.

Dette initiativ skal bidrage til at skabe yderligere liv og dynamik i Randers midtby som et nyt sommermødested.

Rådhushaven indvies fredag den 1. juli kl. 12.00 ved et lille arrangement med musik. Næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget Ellen Pedersen foretager den officielle åbning.