Næste generation planter næste generation skov ved Fårup

Børn fra Fårup Børnehave gav et nap med, da de sidste træer - 40 æbletræer - blev plantet i den nye skov ved Ahornvænget og Poppelvænget i Fårup. Børnehavebørnene plantede en lille æblelund i skoven, så man kan gå hen og plukke sig et æble til efteråret, tage en tur rundt i skoven og ende ved snapsebrynet, hvor man kan plukke lidt havtorn, solbær eller rønnebær til egen bryg.

23. juni 2016 - Oprettet af Kim Brandt Thomsen

Hele Fårup Børnehave var på udflugt til den nyplantede skov for at give Randers Kommunes skovfoged Randi Flensborg Jørgensen en hånd med de sidste træer.

”Vi havde en dejlig dag i skoven - og vi fik kage,” fortæller Sebastian på 5.

Alle børn fik lov at plante et træ. Nogle var meget flittige og plantede hele fem træer, så der var næsten vabler på hænderne af al den graven. Børnene var meget omhyggelige med at få rødderne godt langt ned i jorden og at få skovlet jorden tilbage i hullet og stampet til, så æbletræerne kan få det godt og give æbler mange år frem i Fårup Skov.

Mange børn markerede deres træer med en sten, et stykke snor eller mærkede sig træets form og placering i rækkerne, så de senere kan finde deres træ igen sammen med mor og far.

Der var meget varmt i solen, og støvet stod omkring, når spaden blev sat i jorden. Så det var dejligt at komme ind i den gamle skovs skygge og svale luft og nyde madpakkerne.

Alle æbletræerne har nu fået blade på, ja nogle endda også blomster, så der skulle komme æbler allerede til efteråret.

Den nye skov ligger op ad en lille eksisterende lund på halvanden hektar, som kaldes labyrinten. Med den nyplantede skov på treenhalv hektar, så der nu er fem hektar at gå ture i. Der er mange stier, så selv om skoven ikke er af de største, kan man godt gå sig en god lang tur.