Kom til Havnens Dag i Udbyhøj

Lørdag den 10. juni er Udbyhøj Lystbådehavn med i det landsdækkende initiativ Vild med Vand, der sætter fokus på mulighederne i de danske havne. I Udbyhøj kan alle interesserede helt gratis prøve et stand up paddel board eller få en tur i kajak. Der er også mulighed for at deltage i Fitness ved Fjorden, låne udstyr i Grejbasen til et spændende eventyr i naturen og meget mere.

01. juni 2017 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Programmet ved Havnens Dag i Udbyhøj begynder kl. 10, hvor de første gæster kan få lov til at indtage kajakkerne. Green Adventure står klar med professionelle instruktører og giver plads til, at selv dem, som aldrig har siddet i en kajak før, kan prøve en tur.

Det gælder også for de populærere stand up paddel board, der er en forholdsvis ny trend inden for vandsporten. Instruktørerne viser dig, hvordan du sikkert kan stå på boardet og samtidig padle derudaf.

Imens mor eller far prøver kajak, kan resten af familien gå på opdagelse i områdets smukke natur. Havnens grejbase udlåner udstyr som krabbefangere, fiskenet, kikkerter og stereolupper. Udstyr som er godt at have til en krabbesafari eller til at studere små vanddyr og fugle.

Imellem kl. 12 og 14 viser Fitness Fabrikken, hvordan man kan dyrke Piloxing og crossfit. Alle interesserede kan være med - det er bare med at møde op. Piloxing er en kombination af pilates, boksning og dans. Det forgår i et højt tempo, med hurtig skiftende øvelser. Det er en motionsform, hvor man kommer hele kroppens store og små muskelgrupper rundt. Crossfit er et styrke- og konditionsprogram, som er bygget op omkring konstant varierende funktionelle bevægelser. En træning, som er for alle uanset køn og alder. Der vil være pauser, med udtrækning af diverse sponsorgaver, samt frugt og vand til deltagerne. Der er is og hoppepuder til børnene. 

Udbyhøj Færgefart tilbyder gratis sejlads for gående passagerer til arrangementet. Ankommer du fra Djursland, kan bilen derfor med fordel parkeres på fjordens sydside inden en skøn sejltur med færgen. Udbyhøj Færgen har i år 50 års jubilæum, og du kan se plancheudstillingen om færgens historie under overfarten.

Havnens Dag på Udbyhøj Lystbådehavn giver også mulighed for at komme med til Åben Båd og høre mere om sejlerlivet. For landkrabber er der om eftermiddagen åbent i teltet med en vand, fadøl eller et glas vin til hyggeligt musik. Teltet åbner allerede fra morgenstunden, hvor de lokale arrangører gør klar til et spil banko. Hele programmet kan ses på hjemmesiden www.udbyhøjlystbådehavn.dk

Havnens Dag er en ny årlig landsdækkende begivenhed arrangeret af de godt 70 "Vild med Vand-havne" i Danmark. Udbyhøj er én ud af syv østjyske havne, som er med i initiativet. Alle events i forbindelse med dagen kan findes på vildmedvand.dk. Dansk Sejlunion, Foreningen for Lystbådehavne i Danmark, FLID, og Nordea Fonden står bag den årlige eventdag. Lokalt i Udbyhøj bliver dagen arrangeret af Randers Fjord Festival og SU-events i samarbejde med Foreningen Udbyhøj Havn og Udbyhøj Lystbådehavn.