Havnegade bliver forvandlet til grøn oase i Randers Ugen

Visionen om at skabe en forbindelse fra Byen Til Vandet i centrum af Randers bliver midlertidigt til virkelighed. Lørdag den 20. august lukkes Havnegade nemlig for trafik og i stedet vil der blive skabt et byrum med græs, træer og sand, hvor der er plads til at slå sig ned. Det har byrådet besluttet på mødet den 6. juni.

06. juni 2016 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

Den nederste del af Østervold, det nordlige havneområde og ikke mindst Havnegade bliver i Randers Ugen forvandlet til et midlertidigt grønt byrum. Det har byrådet besluttet på mødet den 6. juni.

Planen er, at der gennem hele Randers Ugen skal være byrum med græs, sand og træer på den nederste del af Østervold og på havnearealerne ud for Østervold. Og sidst i Randers Ugen, nemlig lørdag den 20. august, kulminerer det hele. Her bliver Havnegade lukket for trafik og anlagt med blandt andet rullegræs sådan, at de grønne områder er forbundet med hinanden.

Læs mere om sagen på byrådets dagsorden

På områderne vil der være mulighed for at nyde medbragt mad, der vil være en scene, infostandere, klapstole og store træstolper at sidde på. Og på havneområdet vil potentialet ved at lave et havnebad på forskellig vis blive synliggjort.

 

En forsmag på visionen om Byen Til Vandet

Tanken bag projektet er at skabe et rum for byliv, socialt liv og forskellige former for udendørs aktiviteter, der spiller sammen med Randers Ugens øvrige aktiviteter. Samtidig skal de grønne byrum give randrusianerne mulighed for at opleve, at byen midlertidigt kommer til vandet i et område, der normalt er præget af meget trafik. Og dermed vil den grønne forbindelse ned til vandet også give randrusianerne en forsmag på, hvordan det kan blive, når Randers Kommunes visionen om at få Byen Til Vandet er en realitet.

Læs mere om Byen til Vandet

Ideen med at lukke veje midlertidigt for trafik er tidligere afprøvet med succes blandt andet under Festugen i Aarhus. I Randers har det ikke tidligere været afprøvet, og derfor vil der på dagen for aktiviteten blive lavet en spørgeskemaundersøgelse for at finde ud af, om randrusianerne synes godt om ideen.