Grøn sommer på Randers Naturcenter

Bløde klappedyr, pandekager over bål, en sejltur på Gudenåen, gammeldags lege og smådyr i den lille sø. Alt dette og meget mere kan man opleve på Randers Naturcenter i sommeren 2016.

23. juni 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

”Børn elsker den nære natur og hyggelige aktiviteter med familien, og vi tilbyder de perfekte rammer her på naturcenteret i skolernes sommerferie,”  siger naturcenterleder Helle-Marie Taastrøm.

Rander Naturcenter ligger smukt ved Gudenåen i gåafstand fra Randers centrum, og alle er velkomne til at bruge centerets faciliteter i åbningstiden.

”Vi udlåner fiskenet og lupglas, så børnene kan nærstudere de små dyr, de fanger i vores lille sø sammen med deres forældre. Der er også mulighed for at prøve kræfter med gammeldags lege som hesteskokast, støvlekast og ringspil,” fortæller Helle-Marie Taastrøm.

I uge 26 og 27 er der mulighed for at få en sejltur på Gudenåen i en af naturcenterets både. Billetter til sejlturene kan afhentes fra uge 25 efter ”først til mølle princippet”.

Klappedyr og pandekager over bål

Der er forskellige aktiviteter i løbet af sommeren på Randers Naturcenter, og man kan orientere sig om dagens program på tavlen ved indgangen. Fast på programmet er dog klappedyrene, fiske smådyr søen og pandekagebagning over bål.

”Vi giver en rundvisning ved vores klappedyr hver dag kl. 11, hvor man kan holde en kanin, klappe en høne og blive snuset til af et får eller en ged. Der er også altid mulighed for at bage pandekager over bål. Man må gerne tage sin egen dej med hjemmefra, men det er også muligt at købe et familiesæt med dej til cirka ti pandekager for 50 kr. på stedet,” fortæller Helle-Marie Taastrøm.

Hvis man gerne vil på opdagelse i området omkring Randers Naturcenter, kan man låne en af centerets Christianiacykler med plads til fire mindre børn.

Randers Naturcenter indbyder til sommeraktiviteter mandag til torsdag kl. 10.00 – 14.30 i uge 26 – 31. Der er også adgang på centeret hver dag fra kl. 8.00 og om fredagen til kl. 13.30. Man er meget velkommen til at medbringe en madkurv, som kan nydes på naturcenterets arealer.