Blomsternes historie ved Gudenå

Randers Naturcenter inviterer Valdemars Dag onsdag den 15. juni fra kl. 10-12 på botaniktur langs den bynære Gudenå. Mødested er Den Blå Bro ved Justesen Plæne på Tørvebryggen, hvorfra naturvejleder Lars Maagaard vil tage deltagerne med på en lille vandretur og fortælle botaniske skrøner med et strejf af sandhed og meget lokalt islæt.

Mjødurt - en af de mange planter menneskene langs Gudenå har benyttet sig af gennem tiderne.

13. juni 2016 - Oprettet af Kim Brandt Thomsen

Gudenås bredder er tilvokset med planter, som har en historie. Blomsternes historie og udbredelse er et spor efter menneskenes aktiviteter gennem tiderne. Hør for eksempel om vikingernes mirakelkur mod tømmermænd, om duften af Randers Handsker og om sivskomagernes foretrukne planter.

Turen slutter ved Randers Naturcenter.