Initiativ bakkes op i Uggelhuse

På årets landdistriktskonference uddelte Landdistriktsudvalget for første gang priser til Årets Ildsjæl og Årets Initiativ. Formål: at give anerkendelse til ildsjæle og gode initiativer som har understøttet en positiv udvikling i ”oplandsranders”. Initiativprisen blev givet til Uggelhuse Borgerforening, som gennem de seneste år har gennemført flere projekter i og omkring landsbyens forsamlingshus.

19. maj 2016 - Oprettet af Kim Brandt Thomsen

Lasse Povlsen og familie rykkede i 2011 teltpælene op fra Skejby i Århus og flyttede til det lille landsbysamfund ved Randers Fjord. Han er ikke i tvivl om, hvad der gør familien glad for at bo i Uggelhuse:

”Her er et godt sammenhold og naboskab, her er plads og romantik, og så er der blot et kvarter til bylivet i Randers,” lyder det fra den 35-årige kok, som til sommer runder fem år på den gamle landbrugsejendom med hustruen Pia, som er skolelærer i Vivild, og børnene Pelle og Liv.

Bageriet
I 2013 fik Lasse Povlsen en ide om at åbne et lille bageri på ejendommen i Uggelhuse. Åbent første søndag i hver måned fra kl. 8-10 med brød, kager og specialiteter lavet af fortrinsvis økologiske eller hjemmeproducerede råvarer.

”Jeg anede ikke, hvordan folk ville tage imod ideen. Men det har fra starten været en stor succes - ikke mindst på grund af den store opbakning fra borgerne i Uggelhuse,” fortæller Lasse Povlsen, som sammen med fruen klarer bagningen dels i deres private køkken, dels i et nyetableret køkken i gårdens gamle malkerum.

”Vi driver bageriet som hobby og hygger os med det. 300 boller, lidt større brød og ditto kager: brunsvier, kanelsnegle og brombærsnitter. Og vi har mange stamkunder, for rygtet om bageriet har bredt sig til Romalt, Kristrup og Paderup.”

& Bistroen
I 2014 slog Lasse Povlsen også dørene op for en bistro på landejendommen. En fransk bistro med god, solid mad lavet fra bunden og en tæt atmosfære. Lidt folkekøkkenagtigt og åben seks gange i løbet af sommerhalvåret.

”I år blev de seks gange seksten pladser i bistroen udsolgt på tre timer, efter at jeg slog datoerne op på facebook. Hvor bageriets kunder er lokale, så kommer bistroen længere ud. Men det er stadig i høj grad lokal opbakning, der gør det muligt,” siger Lasse, som i løbet af i år vil indrette et professionelt køkken, ligesom stalden isoleres, så bistroen kan opvarmes året rundt. Udover den succesfulde bistro skal en ”Bistro Gourmet” nemlig være en del af et nyt koncept i 2017.

Lasse Povlsen er i dag faglærer på kokkeskolen på Aarhus Tech, men han kommer fra gourmetverdenen. Har blandt andet arbejdet på Frederikshøj og har været i kokkelære på Gleneagles i Skotland, hvor 70 kokke i 4-5 køkkener kræser for gæsterne på en af verdens fornemste golfbaner.

”Jeg er oplært i det franske køkken og de nordiske råvarer, så jeg glæder mig til at udvide med gourmet med 12-14 serveringer af små, raffinerede retter. Seksten pladser pr. gang vil stadig være udgangspunktet, for det er hobbybaseret, så lysten skal bære det,” lyder det fra kokken og bageren i Uggelhuse.

Link til Bageri & Bistro