Grønt lys til at fortsætte planlægning af ny MultiArena

Randers Byråd har sagt god for, at der bliver arbejdet videre med planerne om at bygge en ny hal til blandt andet koncerter og elitesportsbegivenheder i tilknytning til Arena Randers. Om MultiArenaen bliver en realitet, afhænger dog blandt andet af budgetforhandlingerne senere på året.

18. maj 2016 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

Et forslag om at bygge en ny Hal 4 i tilknytning til Arena Randers er kommet et lille skridt nærmere mod at blive en realitet. Byrådet har nemlig sagt god for, at der bliver arbejdet videre med planlægningen af projektet. Det blev vedtaget på mødet den 17. maj med 23 stemmer for. Imod stemte Beboerlisten, Velfærdslisten, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti. Radikale Venstre undlod at stemme. Iben Sønderup var fraværende.

Med en ny Hal 4 vil antallet af siddepladser i Arena Randers blive forøget fra cirka 2.000 til i alt ca. 5.800. Og ifølge forslaget vil det være muligt at afvikle konferencer, elitesportsarrangementer, koncerter, breddeidrætsstævner og meget andet i hallen.

Se præsentation af forslaget til en ny Hal 4

Om MultiArenaen bliver en realitet, afhænger fortsat af blandt andet byrådets budgetforhandlinger senere på året. Det samlede projekt vil koste omkring 100 millioner kroner, hvoraf Randers Kommune vil skulle bidrage med 15 millioner, ligesom kommunen vil skulle stille en kommunegaranti på 35 millioner kroner. Den resterende del af finansieringen skal den selvejende institution Randers Idrætshaller, der driver Arena Randers, selv stå for.

Læs hele sagen på byrådets dagsorden (nr. 167 og 168)