Frivillighed på byttemarked

(Frivilligværket skulle have afholdt Randers’ første Frivilligbørs d. 31. maj, men har valgt at udsætte Børsen til d. 24. november.) Randers Kommune er med, når Frivilligværket afholder Frivilligbørs for første gang i Randers. På Frivilligbørsen kan foreninger, borgere, virksomheder og kommunale institutioner bytte sig til tjenester og ydelser. Det handler ikke om penge eller donationer, men om at mødes og dele ressourcer, som for eksempel viden, lokaler eller kompetencer. Det foregår tirsdag d. 31. maj.

17. maj 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

(Frivilligværket skulle have afholdt Randers’ første Frivilligbørs d. 31. maj, men har valgt at udsætte Børsen til d. 24. november.)

Pressemeddelelse fra Frivilligværket: Nu løfter Frivilligværket sløret for et af årets store begivenheder, nemlig Frivilligbørs2016. Formålet med Børsen er at skabe en møde- og markedsplads, hvor deltagerne i løbet af et kort og aktivt arrangement udveksler tjenester. Målgruppen er frivillige foreninger/organisationer, virksomheder og kommunale institutioner.

”Vi vil med Frivilligbørs2016 gerne skabe et større fokus på de lokale ressourcer. Vi oplever, at mange foreninger mangler støtte; for eksempel i form af mulighed for at låne mødelokaler, og samtidig har de en masse ressourcer at byde ind med; for eksempel viden om et specifik område eller brugergruppe. Derfor vil vi med Børsen, skabe et forum med fokus på at udveksle ressourcer, viden og kompetencer. Vi mener samtidig, at Børsen vil styrke det aktive medborgerskab og samarbejdet blandt de lokale aktører,” udtaler Louise Brown, leder af Frivilligværket.

Randers på landkortet

Frivilligbørs-konceptet er blevet afholdt med stor succes i Ikast-Brande i de sidste tre år, og flere kommuner hopper nu med på vognen. Frivilligværket ser frem til, at Randers også kommer med på Frivilligbørs-landkortet.

Børs-programmet består af en velkomst og reception efterfulgt af åbningstale af Michael Gravgaard, administrerende direktør for Randers FC. Herefter åbner Børsen, og deltagerne kan gå i gang med byttehandlerne. Under Børsen vil flere Børsmæglere gå rundt og assistere deltagerne ved for eksempel at besvare spørgsmål og hjælpe med at få de rette folk i tale.  Der vil også være en jurist og en repræsentant fra fagforeningernes verden.

Flere gode grunde til at deltage

Børsen henvender sig til mange forskellige aktører og motivationen for at deltage kan derfor være meget forskellig:

”Jeg deltager for at udvide mit netværk. Jeg kunne selvfølgelig godt tænke mig lokaler, der er gratis, ligger centralt, men som stadig har mulighed for adgang til køkken, samt at vi kan sidde ned og snakke. Det kunne også være dejligt hvis der er nogen der har lyst til at få et oplæg om autisme. Men selvom jeg ikke får lavet nogle aftaler, vil det være en god dag, hvis jeg har mødt nogle spændende mennesker, som jeg måske kan bruge til noget, jeg slet ikke havde tænkt på. Eller der er nogen, der bliver klogere omkring autisme, og måske senere henvender sig for at få mere at vide. Eller kan henvise til netværksgrupperne enten til forældre eller til voksne med autisme,” udtaler Elisabeth Sørensen, Landsforening Autisme Kreds Østjylland, Tovholder på netværksgrupper for forældre til børn og voksne med autisme, samt netværk for voksne med autisme.

Randers Kommune bliver også repræsenteret på Børsen. Birgitte Saksø Juhl, frivilligkoordinator i Område Vest i Randers Kommunes ældreområde udtaler:

”Vi har valgt at tilmelde os årets frivilligbørs, da vi mener, der ligger et stort potentiale i at få bygget bro mellem kommunale institutioner, frivillige foreninger og det private erhvervsliv, for på den måde at styrke samarbejder. Vi håber at møde nye samarbejdspartnere og blive inspireret til andre måder at samarbejde på. Derudover er vi selv på jagt efter frivillige værter/værtinder, som har lyst til at være med til at opstarte spiseklubber på de enkelte ældrecentre.”

Interesseret i at deltage på Børsen?

Tilmeld dig via www.frivilligvaerket.dk, hvor du også kan læse mere om arrangementet, som finder sted tirsdag d. 31. maj kl. 16-18:30 i Thor Lounge, BioNutria Park Randers.