Folketingsmedlemmer får syn for sagen om mobil- og bredbåndsdækning på landet

Virksomheden Cold Hand Winery lægger rammer til, når formand for landdistriktsudvalget Lars Søgaard på mandag den 30. maj får besøg af Venstres telekommunikations-ordfører Torsten Schack Pedersen og det lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen

Mobil- og bredbåndsdækning i landdistrikter er på dagsordenen når folketingsmedlemmer mødes med landdistriktsudvalgets formand 30. maj 2016

27. maj 2016 - Oprettet af Karen Balling Radmer

At mødet holdes hos den blomstrende virksomhed på Haversmosevej ved Læsten er ingen tilfældighed. Temaet for mødet er nemlig bredbånds- og mobildækning i landdistrikter - en problematik som Cold Hand Winerys indehaver Jens Skovgaard Pedersen har tæt inde på livet hver dag.

 

Virker dankortterminalen? Er vi i stand til at modtage Mobile Pay? Landdistrikterne kommer til kort, når det gælder mobildækning og højhastighedsbredbånd. I teleforliget fra 1999 er det præciseret, at der er markedskræfterne alene, der skal sikre hele Danmark mobil- og bredbåndsdækning. Men med den nye lov om erhvervsfremme fra 2014 gives kommunerne mulighed for at understøtte en bedre adgang til fiberbredbånd og en bedre mobildækning. Og det kan der være brug for på landet.

 

”Der er simpelthen ikke marked nok i landdistrikterne til, at det betaler sig for teleudbyderne. Derfor må vi i kommunens yderområder leve med manglende bredbånd og for lidt dækning på mobiltelefonen,” siger formand for Randers Kommunes Landdistriktsudvalg Lars Søgaard.

 

Han har derfor har inviteret de to folketingspolitikere til Randers for at adressere problemet. Målet for udvalget er, at Folketinget øger opmærksomheden om mobil- og bredbåndsdækning på landet.