Folkeskoleelever får kortere skoledage

I alt 111 klasser fordelt på 11 folkeskoler får kortere skoledage fra næste skoleår. Det har byrådet besluttet på mødet tirsdag den 17. maj.

17. maj 2016 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

Cirka halvdelen af eleverne i byens 4-9. klasser kan se frem til færre timer i skolen. Det er resultatet, efter at byrådet på mødet den 17. maj besluttede at imødekomme et ønske fra 11 af Randers Kommunes folkeskoler om at indføre en kortere skoledag.

Se hvilke skoler og klassetrin, der får kortere skoledag fra næste skoleår.

 

111 klasser får kortere skoledag

Folkeskolereformen giver mulighed for kortere skoledag, når en række betingelser er opfyldt, og byrådet har tidligere besluttet, at muligheden skal gælde for mellemtrinnet og i udskolingen, det vil sige 4.-9. årgang.

På den baggrund har i alt 11 folkeskoler i Randers Kommune søgt om at indføre kortere skoledage, og med byrådets beslutning bliver den kortere skoledag nu en realitet i 111 klasser, herunder ti specialklasser.

De 111 klasser svarer til, at 46 procent af eleverne i 4.-9. årgang på byens folkeskoler får kortere skoledag fra næste skoleår.