Fokus på affald til Sidste skoledag på Justesens Plæne

Øldåser og skrald, der hober sig op på de grønne græsarealer på 9. -10. klassernes sidste skoledag, skal nu være fortid. Som led i at holde Justesens Plæne ren til Sidste skoledag den 27. maj, sætter Randers Kommune alternativt ind, for nu skal affaldet tilbage i skraldespandene.

19. maj 2016 - Oprettet af Britt Møller

Mange unge mennesker bruger henover sommeren Justesens Plæne og smider meget affald andre steder end i skraldespanden. Derfor bruger vi Sidste skoledag til at informere de unge om affald på sjove og anderledes måder”, fortæller Rune Asmussen, afdelingschef i Miljø- og Teknik i Randers Kommune

Affald kan give billetter til Grøn koncert

De unge skal blandt andet udfolde deres kreativitet på Sidste skoledag ved at udklæde skraldespande og skal efterfølgende stemme om, hvilken skraldespand der vinder titlen som den flotteste. Den vindende skraldespand er den skraldespand, der først bliver fyldt. Desuden kan de unge vinde billetter til Grøn Koncert ved at komme udklædte som affald:

Fælles for vores affaldsindsatser er, at de alle med et glimt i øjet skal motivere til i højere grad at smide affald korrekt væk og have respekt for de fælles omgivelser”, forklarer Rune Asmussen.

Fakta

Aktiviteterne på Justesens Plæne er led i et nyt kommunalt affaldsprojekt, ”Jeg gør det- Ren Randers, ” der skal få borgerne til smide affaldet i skraldespanden og ikke på gaden. Projektet vil i de kommende år gennem kampagner og nye affaldstiltag forsøge at ændre borgernes adfærd og holdninger til henkastet affald.