Det kribler og krabler på Naturcenteret

Naturen viser sig ofte fra sin flotteste side i maj. Træer og buske er sprunget ud, og duften af nyslået græs blander sig med en krydret aroma af tusinde forårsblomster. Men vores børn er som regel meget mere optaget af alle de små dyr, der kribler og krabler rundt i jorden. Derfor sætter Randers Naturcenter fokus på krible-krabledyr, når de inviterer til forårsarrangement lørdag d. 21. maj.

16. maj 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

Regnorme, biller, edderkopper, mus og små vanddyr – børn elsker den nære natur, og især de spændende kravlende, krybende og svømmende smådyr. Det har folkene bag DR’s børnekanal Ramasjang også opdaget, og derfor sætter de fokus på krible-krableuniverset i hele maj måned.

Randers Naturcenter har i samme anledning arrangeret et masse arrangementer for kommunens børnehavebørn i løbet af maj, og til forårsarrangementet d. 21. maj 2016 er forældre og andet godtfolk også velkomne.

”Det er så vigtigt at introducere den nære natur for vores børn, så de tidligt udvikler nysgerrigheden og respekten for naturen omkring dem,” siger naturcenterleder Helle-Marie Taastrøm.

Helle-Marie ser det som en væsentlig opgave for Naturcenterets medarbejdere at formidle den viden, børnene skal bruge, så de både kan benytte og beskytte den natur, der omgiver os til daglig.

Følg Randers Naturcenter på facebook

Også for voksne

Mens børn går til naturen med fordomsfrihed og stor nysgerrighed, er krible-krabledyr for mange voksne nærmest blevet lig med skadedyr. Men når man først får studeret de små dyr gennem et forstørrelsesglas sammen med sit barn, så er det svært ikke at blive smittet af børnenes begejstring.

”Det er en god oplevelse for forældre at være sammen med børnene om interessen for krible-krabledyrene. Til arrangementet kan man fange løs af de små dyr – både på land og i vand – og vi udlåner alt det nødvendige grej,” fortæller Helle-Marie Taastrøm.

På dagen kan man også hygge sig med at bage pandekager og poppe popcorn over bål, og Naturcenterets både sejler også, hvis vejret tillader det. Billetter til sejlture udleveres på dagen efter først til mølle princippet.

Krible-krablearrangementet foregår på Randers Naturcenter lørdag d. 21. maj kl. 10.00 – 14.00. Det er gratis at deltage, og man kan købe drikkevarer for mindre beløb.

Se mere om Naturen i Randers Kommune