Den Blå Bro renoveres og lukkes for gående og cyklister

Det kendte vartegn over Gudenåen, skal de kommende måneder have en total makeover. Det betyder, at broen lukkes af for gående og cyklister, der skal ud på andre stier for at krydse åen.

12. maj 2016 - Oprettet af Britt Møller

Den gamle jernbanebro, der er én af Randers´ mest kendte bygningsværker, blev bygget før år 1900.  Broen er gennem årene blevet renoveret flere gange og trænger igen til at få de 3000 kvadratmeter stålflader repareret, slebet og malet. Derfor bevilligede politikerne i foråret penge til arbejdet:

”Vi er stolte over byens unikke vartegn, som vi selvfølgelig vil bevare. Broen er en populær færdselsåre, der forbinder den vestlige del med den sydlige for gående og cyklister. Jeg ser frem til det færdige resultat og håber, at brugerne af broen vil have tålmodighed med renoveringen i de knap fem måneder, arbejdet varer, ” siger Frank Nørgaard, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

Omkørsel via Stibroen

Randers Kommune anbefaler, cyklister, gående og bilister, der parkerer på Brotoften, at krydse Århusvej og passerer Gudenåen via Stibroen øst for bilbroen, Randersbro:

”Vi er nødt til at renovere Den Blå Bro om sommeren, da den skal slibes ned og have fem til ti lag maling, der skal tørre, inden et nyt lag kan lægges på. Hele broen bliver pakket ind, og vi kan derfor ikke holde en passage åben for gående og cyklister under renoveringen,” forklarer Kjeld Kristensen, der er ingeniør ved Veje- og Trafik i Randers Kommune. 

Fakta

Den Blå Bro bliver lukket for al færdsel fra den 17. maj til den 30. september.

Cyklister, gående og bilister, der parkerer på Brotoften anbefales at krydse Århusvej og passerer Gudenåen via Stibroen øst for Randersbro:

Udover ny maling får broen også ny belysning. Belægningen, der blev lagt i 2015, bliver bibeholdt.

Den Blå Bro er den gamle jernbanebro over Gudenåen på Randers-Ryomgård-Grenå-banen. Den blev bygget før 1900 som erstatning for en ældre bro af træ, der blev anlagt til banens åbning i 1876. I dag er den Blå Bro kun til fodgængere og cyklister.