A cappella-kor gentænker Mads Langer-hit

Koret, som i de sidste 16 år har lagt sangstemmer til en række forestillinger på Randers EgnsTeater, giver nu sit bidrag til den Europæiske Kulturhovedstad 2017. I forbindelse med den aktuelle musikkonkurrence ’Rethink the Hit’ på DR P4 gentænker de Mads Langer-hittet ’Heartquake’. Nummeret er samtidig blevet en del af korets repertoire ved en række koncerter rundt omkring i Randers.

Randers EgnsTeater Kor deltager i ’Rethink the Hit’ med Mads Langer-hittet ’Heartquake’

02. maj 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Da den Europæiske Kulturhovedstad – Aarhus 2017 udskrev musikkonkurrencen ’Rethink the Hit’ sammen med DR P4 i sidste måned var Randers EgnsTeater Kor ved afslutningen af sin forårsturné. Med sig ved koncerterne havde de Mads Langer-hittet ’Heartquake’, som koret har gentænkt i en rytmisk a cappella-udgave. Originalversionen stammer fra Mads Langers fjerde album ’In These Waters’, som blev udgivet i 2013.

”Det er et nummer som passer godt ind i vores øvrige repertoire. Mads Langer har nogle dybe tekster og hans musik har nogle akkorder, der er gode at arbejde med for et kor som vores,” fortæller Louise Sand fra Randers EgnsTeater Kor.

Den gentænkte version af ’Heartquake’ er 8-stemmig. Foruden en fortolkningen af teksten har koret skulle arbejde med at synge både tromme- og guitarlyde.

”Der har været meget nørklen med noder og lytten sig til frem til det helt rigtige udtryk. Faktisk arbejder vi stadig meget med nummeret, som derfor ændre sig en lille smule hele tiden,” forklarer korsanger Erling Stegger.

Find og lyt til Heartquake af Randers EgnsTeater Kor 

Mads Langer har produceret originalversionen sammen med blandt andre det svenske producerteam ’SeventyEight’. Korets gentænke live-udgave af ’Heartquake’ er nu indsendt til musikkonkurrencen ’Rethink the Hit’. 15 danskere kunstnere har i forbindelse med konkurrencen stillet deres hit til rådighed for nyfortolkning – og altså her i blandt Mads Langer.

Randers EgnsTeater Kor består af 15 fritids-sangere, der leverer rytmisk kormusik på et professionelt niveau. Koret har i de sidste 16 år optrådt i en række teaterforestillinger og til koncerter i blandt andet kulturhuse, kirker og på festivaler. Til korets koncerter er repertoiret fyldt med rock- og popmusik i egne fortolkninger og arrangementer.

Randers EgnsTeater Kor har desuden arbejdet sammen med flere danske populærere solister og musikgrupper, som blandt andre Alberte, Jimmy Jørgensen, Ivan Pedersen og På Slaget 12. Koret har står bag to EP-udgivelser, som for længst er udsolgt. De kan dog begge høres på www.randersegnsteaterkor.dk

Rethink the Hit - lyt eller deltag

Randers EgnsTeater Kor er et samarbejde mellem Randers Musikskole, AOF-Randers og naturligvis Randers EgnsTeater. Musikkonkurrencen ’Rethink the Hit’ fortsætter frem til 27. maj 2016. Musikere, sangskrivere, grupper og solister skal indsende deres gentænkte hit inden den 11. maj for at kunne deltage i konkurrencen. Yderligere informationer findes på: www.aarhus2017.dk/da/rethink-the-hit. På hjemmesiden kan du også hører Mads Langer-hittet ’Heartquake’ i den gentænkte udgave fra Randers EgnsTeater Kor.

Om Europæisk Kulturhovedstad 2017:

Europæisk Kulturhovedstad er et initiativ lanceret af EU's Ministerråd i 1985, som har til formål at "bidrage til at bringe EU's befolkninger nærmere hinanden". Den Europæiske Kulturhovedstad udpeges hvert år af Ministerrådet på grundlag af en henstilling fra Europa Kommissionen. Der er udpeget to hovedsteder hvert år. I 2017 er Region Midtjylland og Århus udpeget til Europæisk Kulturhovedstad sammen med Pafos på Cypern. Deltagelse i Europæisk Kulturhovedstad giver blandt andet muligheden for et europæisk udstillingsvindue. Samtidig betyder det, at der i løbet af 2017 bliver ekstra kul på kulturen og de kulturelle arrangementer i Randers og det øvrige Region Midtjylland.