Superfinale i Randers

Endnu en sportsevent rammer byen, når der på lørdag bydes op til finalerne om de danske mesterskaber i floorball. En sportsgren i rivende udvikling.

11. april 2016 - Oprettet af Harvy Hansen

Randers Raptors kæmper ihærdigt for at blive blandt de bedste i dansk floorball, men derudover er klubben blevet belønnet for sine evner til at arrangere store begivenheder. Således er det på lørdag andet år i træk, at klubben kan præsenterer den absolutte danske elite, når der i Arena Randers kæmpes om de nationale mesterskaber i en forholdsvis ny sportsgren, som de seneste år har oplevet stor fremgang. Både når det angår udøvere og tilskuere.

"Vi har bakket fuldt op omkring arrangementet," siger Mette Bertelsen fra Randers kommunes eventsekretariat.

"Det er fantastik flot, at det er lykkedes for klubben igen at sikrer sig, at DM-finalerne spilles i Randers. Et stort skulderklap til en initiativrig klub, der modtog masser af ros for deres afvikling af det store arrangement sidste år.

I Randers vil vi gerne være lidt anderledes. Derfor sætter vi også en ære i at præsentere mange forskellige sportsgrene for et stort publikum. Arrangementer, der bidraget væsentlig til, at Randers manifesterer sig som en aktiv kultur- og sports-kommune," siger Mette Bertelsen.

Der bydes på lidt af hvert på en lang lørdag i Arena Randers. Et tætpakket program starter kl. 10,00 og fortsætter til ud på aftenen. Der lægges ud med et børne-floorballstævne, hvorefter der blændes op for damerne og herrernes DM-finaler. Som noget nyt spilles der ikke en finale-serie over flere kampe. Det hele afgøres i en altafgørende kamp. Sådan som man gør i de førende floorball nationer.

Der kæmpes fortsat om finalepladserne, men uanset hvem, der når frem til slutkampene, vil det blive tale om et massivt fremøde fra klubbernes fans," lover Dansk Floorball Union.

Med god vilje kan man kalde Floorball ishockey uden is og skøjter. En publikumsvenlig sport, hvor taktik og teknik på højt niveau kombineres med energi og sportslig intensivitet, spænding og nerve.

Sporten slog for alvor igennem i Sverige i slutningen af 1970´erne. Godt 10 år senere kom den til Danmark og i 1999 kom Randers Raptors på kortet.

"De seneste år har været gode for floorball i Danmark, siger formanden for Dansk Floorball Union Thorbjørn Ovedal. "Der har været leveret gode af præstationer af landsholdene og sidste år oplevede vi et slutspil i fornemme rammer i Arena Randers, men i særdeleshed vil jeg fremhæve sportens udviklingsmuligheder. Målsætningen for alle landets klubber må til enhver tid være, at floorball i Danmark kan udøves af dem, der måtte ønske det, på det niveau de måtte ønske det og under den form, de måtte ønske det."