Puljemidler til indsats mod ensomhed

Alt for mange ældre mennesker oplever at føle sig ensomme, og det vil man i Randers Kommune gerne gøre noget ved. Derfor er der frigivet en pulje på 200.000 kr., som borgere, frivillige, foreninger og medarbejdere i Randers Kommune kan søge del i til projekter, der er med til at bekæmpe eller forebygge ensomhed blandt ældre.

04. april 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

Puljen på 200.000 kr. er en del af Randers Kommunes andel af ældremilliarden, og den åbner for nye muligheder for ensomhedsbekæmpende eller -forebyggende projekter.

Målet er at reducere ensomheden blandt ældre, og initiativerne skal have til formål at skabe fællesskab, styrke netværksdannelse og afhjælpe ensomhed blandt ældre i Randers Kommune. Derudover skal projektet være lokalt forankret, bæredygtigt og kunne fortsætte fremadrettet – det skal være et projekt med fremtid.

”Vores erfaring er, at der kommer rigtig mange gode initiativer ud af puljemidlerne til ældre i Randers Kommune, og vi glæder os til at modtage ansøgningerne og få sat gang i nye indsatser mod ensomhed,” siger Leif Gade, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Randers Kommune.

Kriterier for ansøgninger kan man se her på siden, og ansøgninger bliver vurderet af to medlemmer af Sundheds- og Omsorgsudvalget og to medlemmer af ældrerådet.

Se kriterier for ansøgning

Ansøgninger sendes senest d. 29. april 2016 til Karina Ibsen på mail karina.ibsen@randers.dk eller til Randers Kommune, Sundhed og Ældre, Laksetorvet 1, 8900 Randers C, Att.: Karina Ibsen.

Fakta om ensomhed

Kilde: Ældre Sagen

  • Mangel på netværk øger risikoen for sygdom og for tidlig død med 50 procent.
  • Ensomhed er en følelse af ofte at være uønsket alene.
  • Man kan opleve ensomhed, hvis man er omgivet af mennesker, som ikke er nærværende i deres kontakt med én.
  • Modsat kan man være alene uden at føle sig ensom.
  • Ensomhed er en subjektiv følelse.