En festival med hop i

350 af kommunens elever i 6. og 7. klasse trodsede vejret og varmede onsdag morgen den 27. april op til Skoleidrættens Forårsfestival på Tirsdalens Skole. Opvarmningen var arrangeret af eleverne selv, der hoppede og steppede til musik i regnen. Bagefter var der fysiske aktiviteter både ude og inde.

Til Skoleidrættens Forårsfestival på Tirsdalens Skole blev der blandt andet prøvet kræfter med parkour

27. april 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Festivalens formål er at bringe skoler, elever og idrætsforeninger sammen, fortæller breddeidrætskonsulent Jesper Jakobsen.

Vi har nogle skoler i Randers Kommune som er meget interesseret i at skabe nogle gode miljøer med bevægelse, motion og idræt. Og foreningerne har taget godt imod ideen og kommer med en stor gejst”.

De lokale foreninger præsenter eleverne for alt fra floorball og streethåndbold til golf, minitennis, parkour og crossfit.

”På den korte bane handler det om at give eleverne en god oplevelse, men på den lange bane handler det om at vække interessen og lysten hos eleverne til at dyrke mere idræt,”  fortæller Jesper Jacobsen.

For eleverne Jens Brinkmann, 6. klasse på Kristrup Skole, og Lærke Bastholm Schmidt, 6. klasse på Søndermarkskolen, bød dagen for førstegang på parkour.

”Det er sjovt og spændende og man lærer mange nye ting,” udtalte Jens Brinkmann efter nogle gevaldige hop over en række forhindringer.

For Lærke Bastholm Schmidt var det også en inspirerende dag, hvor hun samtidig kunne møde nogle af de elever som hun til næste skoleår skal gå i 7. klasse med på Tirsdalens Skole.

”Det er udfordrende på en god måde at prøve parkour , og så er det rigtigt fedt at møde eleverne fra de andre skoler, som man skal gå sammen med til næste år,” siger hun.

Skoleidrættens Forårsfestival i Randers arrangeres af Dansk Skoleidræt i samarbejde med Randers Kommune.