Aarhus2017: Kastali’a er gået i tænkeboksen

Teaterskolen Kastali’a byder indenfor til denne sæsons afslutningsforestillinger i uge 17. Som en forsmag på Kulturhovedstad 2017 har teaterskolen arbejdet med ”gentænkning” af kendte klassiske værker og teenagetematikker.

Fortællingen om Alices rejse til Eventyrland er en del af de fortællinger som bliver gentænkt hos Kastali’a

13. april 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

På Teaterskolen Kastali’a, der holder til i Underværket i Randers’ midtby, har de i denne sæson arbejdet med Kulturhovedstad 2017s tema ”ReThink” eller ”GenTænk” i praksis.

"Hele filosofien med at ”gentænke” ligger fint i tråd med den måde, vi arbejder med forestillinger på hos os, siger Lisbeth Nielsen, der er daglig leder af Teaterskolen Kastali’a. Hun fortsætter: "I arbejdet med vores elever tager vi forskellige tematikker op, som vi så ”angriber” fra flere sider. Vi undersøger, eksperimenterer og ”gentænker” tematikkerne, inden de ender på scenen".

I denne sæson har teaterskolen blandt andet gentænkt den kendte billedbog om ”Lange Peter Madsen” og fortællingen om ”Alice i Eventyrland”, men også tematikker som fremmede, kroppen, berømmelse, talent, mobiltelefoni og nærvær er blevet gentænkt i denne sæsons forestillinger.

Travle teaterbørn og kreative kulturformidlere:
Nedtællingen til Teaterskolen Kastali’as sæsonforestillinger er startet. Derfor summer teaterskolen i disse dage af liv og travlhed. Der øves replikker, prøves kostumer og bygges scenografi, så alt er klar til premiereugen. Teaterskolens 115 elever forvandler sig til lyslevende kulturformidlere, når de sætter krop og stemme på de gentænkte værker og tematikker. I løbet af de fem spilledage er det ikke kun forældre, bedsteforældre og søskende, der kigger forbi teatersalen. 1200 skoleelever får nemlig også mulighed for at møde kulturen helt tæt på gennem deres jævnaldrende kulturudøvere.                                                                                                                    –

"Initiativet med skoleforestillingerne er blevet til på baggrund af den aktuelle kulturpolitik, hvor der lægges vægt på, at kultur og kreativitet tænkes ind i skoledagen," fortæller Lisbeth Nielsen, og tilføjer: "Vi tilbyder skolerne et alternativt og kreativt læringsrum, hvor børn formidler for børn. Det er noget ganske særligt, og derfor har vi valgt at holde fast i skoleforestillingerne."

På alle otte hold har eleverne selv været med til at gentænke de forskellige fortællinger, og resultatet kan opleves i Underværkets Store Sal fra mandag den 25. april til fredag den 29. april.

Billetter til aftenforestillingerne kan bestilles på www.billetto.dk, mens billetter til skoleforestillinger bestilles på 28 83 23 42. Forestillingerne er støttet af Randers Kommunes Kultur- og fritidsudvalg.

Om forestillingerne: 
Hold 1, som er teaterskolens yngste elever, tager publikum med ind i ”En anden verden” som er et eventyr med kant. Vi møder to stammer, der er vidt forskellige på alle måder. Men hvad sker der, når man står ansigt til ansigt med en fremmed? Når man ikke taler samme sprog eller ser ens ud? Kan man så blive venner? Eller vil man bekæmpe hinanden?  

På Hold 2 har de ladet sig inspirere af Bent Hallers novelle ”Berømmelse”, der giver et andet twist på ”det at være kendt”, mens Hold 3 har lavet deres scenografi og alle deres rekvisitter med kroppen i forestillingen ”Krop(u)mulig”, der tager udgangspunkt i Halfdans Rasmussens børnebog om Lange Peter Madsen.  

På Hold 4, der er et rent pigehold, har teamet været mobning og den måde vi værdisætter os selv i forhold til andre i ”Sandheden om Klara”. 

Dysterheden er stor med et stænk af humor i Hold 5s forestilling om Jordens Undergang: ”Begyndelsen på slutningen.” 

Hold 6 har fundet ud af, at vi bruger fire år på at kigge ned på vores telefon og vi sidder sammen med vennerne og tæller followers og likes. Holdet har leget med telefoner og lavet ”OP og MÆRK SOM den du er” om betydningen af nærvær overfor hinanden.  

Temaet talent er blevet vendt og endevendt på Hold 7, og de giver deres helt eget bud på hvad talent kan være, og hvad det kan betyde for den enkelte i forestillingen "Værsgo næste". 

Fortællingen om Alices rejse til Eventyrland er, i hænderne på Hold 8, ikke længere en nuttet fortælling for mindre børn. Næh, hvis du skal med Hold 8 ned i kaninhullet, skal du mindst være 12 år. Oplev den unikke fortolkning af Alice i Eventyrland, når Hold 8 tænder de røde lygter og byder jer indenfor til ”The Wonderland Experience.” 

Oversigt over forestillinger: 

En anden verden (spilles af 8-10 år): Mandag den 25.4. kl. 9.00 og 10.30 og 17.30. 

Berømmelse (spilles af 10-12 år): Torsdag den 28.4. kl. 9.00 og 10.30 og 17.30. 

Krop(u)mulig (spilles af 12-14 år): Onsdag den 27.4. kl. 9.00 og 10.30 og 17.30. 

Sandheden om Klara (spilles af 13-14 år): Tirsdag den 26.4. kl. 12.00 og 13.15 og 17.30. 

Begyndelsen på slutningen (spilles af 13-14 år): Tirsdag den 26.4. kl. 19.30 og onsdag den 27.4. kl. 12.00 og 13.15. 

OP og MÆRK SOM den du er (spilles af 14-15 år): Tirsdag den 26.4. kl. 9.00 og 10.30 og onsdag den 27.4. kl. 19.30 

Værsgo næste (spilles af 15-17 år): Torsdag den 28.4. kl. 12.00 og 13.30 og 19.30. 

The Wonderland Experience (spilles af 15-18 år): Fredag den 29.4. kl. 12.00 og 13.30 og 19.00.