Vandets Dag 2016 - Vandets vej fra jord til bord

Verdo og Randers Spildevand inviterer til Vandets Dag den 22. marts på Rådhustorvet i Randers kl. 12-16.

16. marts 2016 - Oprettet af Ida Wulf Skov Pedersen

Hvert år den 22. marts fejres Vandets Dag verden over. Verdo og Randers Spildevand går for første gang sammen og sætter fokus på vandets vej fra undergrunden, og til vi tapper det friskt og rent i vandhanen, når de to selskaber sætter scenen for en lærerig dag på Rådhustorvet.

”Vi ser det som en oplagt mulighed at benytte Vandets Dag til at informere om vores drikkevand. Fra hvordan vandet egentlig bliver pumpet op, ender i vandhanen, og hvor det fortsætter hen,” siger Ole Quorning, chef for Plan & projekt og vandforsyningen i Randers Spildevand.

 

Rent vand – er det en selvfølge?

Rent vand og sundhed går hånd i hånd, og rent drikkevand er noget af det, vi er så heldige at være forsynet med i Danmark. Men det er bestemt ikke en selvfølge. Der ligger et stort arbejde i året rundt at skabe en sikker forsyning, der sikrer rent drikkevand i hanerne.

”Vand er en af verdens mest efterspurgte ressourcer, og vi danskere tager den for givet. Derfor vil vi gerne fortælle om, hvad vi som vandforsyning gør for at få sundt og rent vand ud til kunderne,” siger Peter Nordahn, vandforsyningschef i Verdo.

 

Sammen sikrer vi fremtidens generationer

Det vand der i dag tappes på vandværkerne, kan være flere hundrede år gammelt. Det betyder, at det faldt som nedbør i en tid, hvor sprøjtemidler ikke eksisterede og derfor ikke havnede i grundvandet. Det er endnu en vigtig faktor at sætte fokus på, når man spørger Randers Spildevand og Verdo.

”Hvis vi ikke passer på vores grundvand, så er rent drikkevand i hanerne måske ikke en selvfølge for fremtidens generationer. Derfor er det vigtigt, at vi sammen passer på grundvandet,” siger Peter Nordahn.

 

 

Fakta om Vandets Dag

  • Arrangementet løber af stablen den 22. marts fra kl. 12 til 16.
  • Idéen bag Vandets Dag stammer tilbage fra 1991, hvor København var vært for en international vandkongres. Her blev det foreslået, at Kongressen skulle opfordre FN til at udnævne en international Vandets Dag. Siden 1994 er dagen blevet markeret over hele verden, og mange forsyninger i Danmark er hvert år med til at fejre dagen.

 

Verdo A/S

Verdo arbejder målrettet på at blive Danmarks grønneste og mest effektive energiselskab. Vores ambition er at udvikle de mest profitable løsninger inden for produktion og levering af grøn energi – også internationalt. 

Verdo producerer og distribuerer både el, vand og varme. Desuden har vi konkurrencedygtige kompetencer inden for VVS- og el-installation, energirådgivning, samt produktion og salg af biobrændsel i Danmark, England og Skotland. Vi har også aktiviteter i Norge, USA og Bahrain.

Verdos cirka 500 medarbejdere omsætter årligt for omkring 2,1 milliarder kroner.

 

Randers Spildevand

Randers Spildevand A/S er et vandselskab, hvis primære formål er at skabe værdi for Randers gennem håndtering af regnvand, spildevand og klimasikring samt distribution af rent drikkevand. De har omtanke for kunders sundhed og det omgivende miljø, og de deltager aktivt i sikringen af samfundets og kunders værdier mod følger af klimapåvirkning. Selskabet modtager, transporterer og renser årligt 10 mio. m3 spildevand fra hele Randers kommune, og de indvinder, behandler og distribuerer rent drikkevand til ca. 2000 kunder fra vores drikkevandsforsyninger i oplandet til Randers. Vi har i alt 52 dygtige og engagerede medarbejdere til at løfte denne opgave.

Randers Spildevand ønsker at være en vigtig medspiller på vandmiljøområdet ved at tage ansvar og vise vejen til et bedre vandmiljø. De ser ud over kommunegrænser og samarbejder tværgående med andre vandselskaber i bestræbelserne på at opnå forsyningssikkerhed, og samtidig drive virksomheden på en effektiv og omkostningsbevidst måde, der er til gavn for kunderne. Læs mere om Randers Spildevand A/S på www.randersspildevand.dk.