Unge søges til venskabsbyuge på Island

Randrusianere i alderen 16 – 20 år har nu muligheden for at få nye globale bekendtskaber. I dagene 26. juni - 2. juli 2016 inviterer Randers kommunes venskabsby Akureyri på Island til nordisk venskabsuge.

17. marts 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Ugen byder på hyggeligt samvær og fest, nye venskaber og masser af spændene nye input. Der er workshop om dagen og sociale aktiviteter om aftenen. I år er der fokus på fattigdom og sult i verden, ligestilling/kvinders rettigheder samt miljøvenlig og bæredygtig udvikling. Formen bliver oplæg, diskussionsfora, kreative workshop og besøg. Der vil også være nogle fælles aktiviteter mellem unge og politikere og embedsmænd, for eksempel et seminar og en udflugt.

I alt er der plads til 17 unge fra Randers Kommune. Der kræves ikke særlige forudsætninger ud over lysten til at udforske den nordiske kultur og få nye nordiske venskaber. En stor del af kommunikationen vil foregå på engelsk.

Nordisk Venskabsbyuge er en tilbagevendende begivenhed med deltagere fra både Island,

Norge, Sverige, Finland og Danmark. Deltagerne kommer fra fem forskellige venskabsbyer, som også afholder eventen på skift. Sidste år blev ugen afholdt i Finland, og i år er det altså den islandske by Akureyri, som har værtskabet.

Det er gratis at deltage, fordi de nordiske kommuner i fællesskab betaler rejse og ophold.

Interesserede unge skal udfylde et ansøgningsskema senest den 31. marts. Der er yderligere information på www.novu.randers.dk