Unge piger fra Randers udgiver deres første børnebog

Det kan være en ensom interesse at skrive historier, men ikke når man er en del af ’Historier på spil’ i Randers Ungdomsskole.

11. marts 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

I Randers har unge forfatterspire mulighed for i et fællesskab, at være en del af kreativ skrivning i ’Historier på spil’.

Randers Ungdomsskole, Læringscenter Randers, Randers Bibliotek og Teaterskolen Kastali’a har siden 2013 arbejdet sammen om ’Historier på spil’. 

Nu springer en af eleverne, nemlig Maya Eskjær Øbakke fra ’Historie på spil’, ud som børnebogsforfatter. Maya er 16 år og går på Favrskov Gymnasium. Maya har været en del af ’Historie på spil’ fra starten. Maya skrev historien om ’Kaffeskyen’ som en af forfatterne til bogen ’Unge historier på spil’, der var indstillet til Karin Michaëlis prisen i 2015.

Historien om Kylle og Kyllette er ikke kun ord. Tegner Eva Toelberg Hein har sat fornøjelige og smukke streger til historien.
Eva er 19 år og har allerede nu en meget personlig og levende streg - en streg, som har sit eget liv, og er med til at gøre historien om Kylle og Kyllette dragende og mere synlig.

Sammen har de to unge randrusianske piger lavet en sød, spændende og dejlig børnebog, der henvender sig til børn fra 8 år.