Sejlads fra Udbyhøj til verdenshavene

Randrusianeren Ole Larsen vil være den første danske kapsejler, som tager turen jorden rundt ved kapsejladsen ’Vendée Globe’ i 2020. Som et vigtigt delmål vil han sejle 7500 kilometer over Atlanten i en anden international kapsejlads til efteråret 2017. Træningen frem mod de store sejladser foregår fra dette forår med base fra Udbyhøj Lystbådehavn.

Billedtekst: Ole Larsen gør Randersbåden klar til træning i Udbyhøj Lystbådehavn. Til oktober 2017 går turen over Atlanten. Foto: Randers Kommune.

15. marts 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Til daglig arbejder den 44-årige familiefar Ole Larsen som tømrer, men al fritid bruger han på sin store passion, en båd af typen Mini Transat 650. Med stor støtte og opbakning fra hustruen Gitte og fire sammenbragte børn i alderen 9-18 år, træner Ole til kapsejladsen ’Mini Transat 2017’. Det er en barsk udfordring, hvor ene mand med sin båd dyster mod ligesindede om at komme først fra Frankrig til Caribien. Det er en farefuld og udfordrende tur på 4200 sømil eller godt 7500 kilometer. Kapsejladsen, der begynder i oktober 2017, tager 7-8 uger med et par ugers stop på de Kanariske Øer.

”Der skal virkelig sejles med præcision, hvor man udnytter bådens kapacitets til et maksimum. Går man over 100 procent af kapaciteten, går båd og udstyr i stykker. Sejler man under 95 procent, går det for langsomt. Det er blandt andet noget af det, som jeg skal træne,” fortæller Ole Larsen.

For bedre at kunne træne har han fået båden flyttet til Udbyhøj, hvor Ole efter kun en halv times sejlads er ude i Kattegat og nemt kan sejle videre til Skagerrak, hvor den vigtige træning foregår. Bådpladsen har han fået sponseret af Udbyhøj Lystbådehavn.

”Det er et spændende og virkelystent projekt, som kan være med til at sætte Udbyhøj og Randers på verdenskortet. Derfor har vi valgt at støtte op om Randersbåden, som Oles ´Mini Transat´ nu er blevet døbt,” oplyser Christian Heibel Godsk, der er havnefoged i Udbyhøj Lystbådehavn.

Leder efter sponsorer:
Skal Ole Larsens tur over Atlanten til næste år blive en realitet, har han dog brug for andre sponsorer og samarbejdspartnere.

”Jeg mangler blandt andet en del sikkerhedsudstyr, som nødsendere og redningsflåde, som jeg håber at finde sponsorer til,” fortæller Ole Larsen, og fortsætter:

”’Mini Transat’ er en kapsejlads, som typisk får stor bevågenhed fra mange medier i hele verden, så der er en god mulighed for at få opmærksomhed. Særligt i Frankrig er der massiv omtale af sejladsen, så er der eksempelvis en virksomhed med fokus på det franske marked, vil det være den oplagte mulighed. Derudover ønsker jeg generelt at bruge min deltagelse til at gøre opmærksom på Randers-området i særdeleshed”

Første dansker:
Ole Larsen kan blive første dansker som deltager i kapsejladserne ’Mini Transat’ over Atlanten og ’Vendée Globe’, som går jorden rundt, hvis hans plan lykkes. I 2004 sejlede den første dansker jorden rundt som en solo-sejlads. Flere har gjort det som en gruppe eller familie, men endnu har ingen dansker gjort det i forbindelse med en af de to kapsejladser. Som en del af forberedelserne tager Ole kursen mod Shetlandsøerne til sommer i en 1000 sømils-kvalifikationssejlads med start og mål fra Udbyhøj. Du kan læse mere om projektet og følge forberedelsen på www.dansail.dk

Lyd: Hør Ole Larsen fortælle mere om forberedelserne til kapsejladserne ’Mini Transat’ over Atlanten og ’Vendée Globe’, som er jorden rundt.

Fakta om Udbyhøj Lystbådehavn:

Udbyhøj er en lille havneby, som er delt af Randers Fjord tæt ved udmundingen til Kattegat. På nordsiden finder du den kommunale Udbyhøj Lystbådehavn og Udbyhøj Strand. Lystbådehavnen har omkring 200 bådpladser og gode faciliteter. Her er for eksempel eget tankanlæg, bane til beachbold samt gode toilet og badefaciliteter. Nord og syd forbindes sammen med en kabelfærge. Hvert år i september holdes der Randers Fjord Festival på Udbyhøj Lystbådehavn med musik og masser af aktiviteter. Læs mere på: www.udbyhøjlystbådehavn.dk